Mně pohled na Desgreze hodně ovlivnil Jean Rochefort, který v sobě má vtip, ironii i noblesu, ale nějak nesplňuje moji literární představu živočišného Desgreze, potažmo Desgrezovu noční tvář... Se vší úctou k francouzskému herci, představa, jak se hrubě zmocňuje ženy, se mi v jeho případě spíše oškliví a nějak mi nejde na mysl

. Sice mi v podvědomí Rochefort někde straší, "můj" Desgrez (myšleno jak si jej na základě četby představuji já) je ovšem podstatně větší chlap - Rochefort je takový spíš jako "kamarád"... Nevím, zda to píšu pochopitelně... Každopádně zatím jsem nenatrefila na žádného reálně existujícího chlapa, který by moji představu Desgreze alespoň trochu naplňoval...
...takže teleport je jediná možná cesta

.
Penelopo, souhlasím.
On filmový Degrez byl dobrý advokát, policajt a přítel. Myslím, že bylo dobře, že ve filmu vztah mezi Angelikou a Degrezem nepřekročil tuhle hranici. Nevím, jak by to vypadalo na plátně. Mě by na ty scény Jean Rochefort už přišel takový usedlý a bez jiskry. Při čtení pracuje fantazie a ve filmu se musíme spokojit s tím, co nám ukáží.