moirra píše:
Chatelet mal vraj aj akési nádvorie, bol v ňom okrem žoldnierov a policajtov aj prvostupňový súd ktorý
v tom čas sypal rozsudky ako na bežiacom páse. Okrem toho sa tam nachádzala aj márnica z obhliadkou mŕtvol
preto Ľudožrút tak zúril keď ho vyrušili že musí podpísať protokol z obhliadky mŕtvoly

Pani AG mala ako vždy, všetko skvele zrešeršované.
HURAAAA !

konečne sa mi podarilo nájsť pôdorys z ktorého mi je teraz už jasné, kde mal Chatelet nádvorie,
kade sa doňho vchádzalo a aj to kde mal kancelárie a svoje prvostupňové súdy.
Nadhľad zvrchu kde je to jasne vidno:
na tom veľkom obraze hore vyššie v poslednom príspevku vyzerali uličky pred Chateletom vpravo a vľavo moc úzke,
ale teraz mi je jasné že tade chodili kočiare, čo znamená že ak chcel koč do nádvoria, musel tesne pred podchodom
na most odbočiť doprava, urobiť oblúk a zabočiť potom vľavo rovno do nádvoria Chateletu.A tiež som našla pôdorys Chateletu:
Všimnime si blízku Bedársku dolinu, kde stál Hostinec u Kokrháča:
- Vallée de Misère:
A tiež nápis Cour du Chatelet (nádvorie) z súdnými sieňami (Sallles Judiciaires) a tiež že tam bolo ešte pár menších dvorov.

Chatelet, ako som už spomínala susedil z parížskymi Jatkami - odkial sa krv z odpadom valila do Seiny
- takže v jeho okolí musel byť parádny smrad
Informácie som našla práve na stránke o týchto jatkách:
http://grande-boucherie.chez-alice.fr/G ... cherie.htmIlustračný obraz Chateletu roku 1650 od architekta a historika Christiana BENILANA