Já nevím, proč mi píšete že se bojíte mých reakcí

líbí se mi každá vaše fikce a navíc přiznejme si, že dokonalost pana dokonalého spočívá v jeho občasné nedokonalosti a průměrnosti

mám slabost pro jeho poklesky, vždyť víte...

A tvá dnešní fikce Jeanne je prostě úchvatná!!
Haha o hugenotech budeš psát jo?! No, nevěřím že bys vydržela nepsat o jejich poklescích, haha hora smilnících hugenotů, arcibiskup by měl z tebe radost, Jeanne!
Vidíš, to mě nenapadlo, že by kapitán gard vévody d'Orleans a pana dauphina mohl být jeden titul, asi máš pravdu, já jsem nad tím přemýšlela a právěže mi to přišlo divný že by Ludvíka XIV. označovali jako dauphina ale zas kdo by tomu titulu byl blíž, prostě ten titul je strašně zvláštní v té době, kdyby ho alespoň měl v době Ludvíka XIII. to by bylo logické - kapitán dauphina Ludvíka a jeho bratra jenže tam by zas nesedělo to d'Orleans... no aby se ehm v těch francouzských titulech vyznalo, ale proto je tolik milujem že

.
S tím Lauzunem: já si předně nejsem jistá kdyže do Paříže vůbec dorazil. Ale myslím, že datum je ve vysvětlivkách v knize Rozhovory na dálku, mám ho vypsané ale sešit nemám u sebe, ach jo... No každopádně, jestli v té době už byl v Paříži, já bych to pojala asi takhle: věk 19 let je vhodný na zaučení, není to už úplně malé ucho, dámy o něj už mohou mít zájem a navíc ještě není starý aby zaškolování nevyznělo trapně

. Kdy jindy ho zaškolit než v 19?!

Viděla bych to tak, že Lauzun bude v té době ještě takové hovádko, nezkušený mladík, který už ovšem uplatňuje (zneužívá) svůj gaskoňský temperament a humor. Takže by s dámami už mohl mít nějaké pletky ovšem chybí mu zkušenosti a rafinovanost, je prostě takovej klučík, na což se ovšem rafinovaný hrabě z Toulouse nemůže dívat, a proto z čisté nezjišťnosti a lásky k bližnímu se toho chudáka ujme a pomůže mu zkvalitnit jeho milostný život. Vymetali by spolu s ostatními pařížské salóny, Joffrey by mu radil, dával mu lekce a úkoly na procvičení, až by se to všehno tak zamotalo, že by pak mohlo dojít k tomu že by se nevědomky nějakým záhadným způsobem dělili o stejnou milenku...