jeanne píše:
To, že je to super dojemné, jsme zjistily už při autorském čtení o víkendu. Tehdy jsem se o tom nějak víc nechtěla zamýšlet, protože mi to připadalo tak roztomilé. Nicméně, jestliže se na to podívám z pohledu Honoriny, tak mi uprostřed těch hezkých slov, která patří na úvod a na závěr takového rozhovoru, chybí informace, které potřebuje slyšet. Je hezké, že ji chápe, jako svou vlastní dceru, ale Honorina potřebuje vědět alespoň základní informace o svém biologickém otci, aby věděla, že se nemusí bát toho, že ho jednou někde potká, aniž by věděla, že to je on. Nebo že potká někoho z jeho okolí, a oni budou vědět o ní a ona o nich ne. To je hodně nepříjemný pocit.
Kto je naozaj jej otec nevie nikto pretoze Angeliku neznasilnil v tu noc iba jeden chlap. Iba predpokladala kto to bol podla cervenych vlasov. Toto vlastne Joffrey jemne vyjadril, ze vlastne nema otca, alebo sa nazdavas ze su teraz jej pribuznymi rodiny vsetkych tych vojakov????
A ze sa jej teraz hromadne zacnu ozyvat? Samozrejme ze pan dokonaly sa s nou o tom este v klude chysta porozpravat. Som myslela ze to bolo jasne ked jej vravel ze ked sa vratia do Toulouse pojdu spolu na vylet iba on a ona.
Ale samozrejme kazdy si moze napisat svoju verziu, napriklad tu kde pridu navstivit Honorine ti tebou spominani pribuzni. Ved aj ada1987 nam moze napisat tu svoju.

PS: vychadzala som z kanonu, kde pani AG v suvislosti z Honorine a Joffreyom spomenula prevtelovanie dusi. Cim dala najavo ze Joffrey mal pocit akoby to bola jeho dcera. A v mojej fikcii ju neklame, netvrdi ze je jeho biologicka dcera, inak by jej nespominal to prevtelovanie dusi. Iba jej dava navod ako umlcat zle jazyky.
A ak bol jej otcom podla Angelikinho predpokladu Montadour, naozaj sa nemusi obavat ze ho niekde stretne. Jeho hlavu uz totizto Angelike priniesli v 5 diely a v jeho krvi si umyla ruky. Ale to Honorine hovorit nebudeme? Alebo ano?