Tereza píše:
mimi píše:
Ano, s botami by to mohlo být těžší. Jsem také toho názoru, že mu pomohl Molines. Nechal hraběti ve zprávách poslat popis, jakou má Angelika postavu a možná třeba tipoval, že má malé nohy, jak se na šlechtičnu té doby slušelo. A když se vrátila z kláštera, tak to mohl nechat ověřit třeba u chůvy a poslat rychle další zprávy hraběti.

Pořád myslím na ty boty.

A všechny ty cesty přes třetí osoby se mi k uvažování pana Dokonalého nějak nepozdávají. Vzhhledem k tomu, že to nebyl žádný troškař, přidávám jinou teorii. Co takhle nechat k svatebním šatům ušít alespoň deset/dvacet párů střevíčků?

Zákonitě jí pak některý pár musel padnout.

mimi píše:
Terezo, to by takė šlo. Hrabě si to mohl dovolit. A nevhodnė střevíce mohl věnovat bývalkám.

Ha ha ha

skvele teórie
Keďže ako vieme gróf nikdy nič neprenechával náhode - ja milé dámy pridávam svoje dve:
1. viem že každý obuvník ktorý v tom čase šil boty mal z dreva vytvorenú formu, alebo aspoň obkreslenú nohu -
takže Molines potreboval iba zájsť k obuvníkovi
2. mohli obkresliť Angelikyne topánky - alebo vziať pár starých ako vzor
ale teória s množstvom párov v rozličných veľkostiach sa mi pozdáva
Citace:
A nevhodnė střevíce mohl věnovat bývalkám
no už si živo predstavujem ako na akejsi slávnosti majú všetky bývalky rovnaké topánky
inak Mimi pekné počteníčko s mojim obľúbencom Andijosom
Ale proč Ti nevěstu ještě neukázali, to ji před Tebou schovávají?" Chtěl vědět Bernard.
Hrabě de Peyrac se nejprve napil a potom se na svého přítele s úsměvem podíval.
"Neschovávají ji přede mnou, je v klášteře v Poitiers, kde se připravuje, tak jako jiné mladé šlechtičny na manželství."
"Na manželství s Tebou v kláštěře! Tak na to se musím napít. Nebo raději rovnou opít?" Zasmál se d' Andijos a rychle za sebou vypil dva poháry vína. 
ha ha ha