Ahoj Jeanne
No len pis zlaticko! Vobec by mi to nevadilo . Ba naopak! Fikcia na fikciu, to tu este asi nebolo. Dobre som sa na tomto tvojom vyhlaseni zasmiala.
Tak trochu ta podozrievam ze ty si chcela aby to vtedy v noci v tej hvezdarni dopadlo inac

(aj Joffrey si to istotne zelal)
Nevadilo by mi precitat si aj inu verziu
Inak presne to bol moj zamer, ako hovoris „akoby to ani nebola fikcia“ chcela som aby to celkom zapadlo do tej povodnej knihy....
ja by som si napriklad priala pokracovanie fikcie zo stredomoria ,ktoru pisala Dasha doslova zboznujem tu uzasnu vetu:
ZITAT: „Možná už jste slyšela o tom, že mi říkají Čaroděj Středomoří. Nevím, zda ta přezdívka není spíš hanlivá, ale rád bych se vám Angeliko pokusil váš sen splnit. A také sobě…“
Inak moja fikcia sa aj tak trochu odklana od originalu co sa tyka suboja a ich prvej noci lasky...ale nebudem dopredu prezradzat......
Ale kedze sa umna jedna zvätsiny o doplnanie povodnych knih (nezabudajme ze som si to povodne pisala len pre seba) tak sa samozrejme drzim stylu pani AG.
Pri novych vydaniach sa stazuju aj citatelia inojazycnych vydani, nielen toho v cestine, napriklad na nemeckom fore, ze su tam state ktore akoby pisal iny spisovatel. Myslim vsak ze to nieje chyba AG, mala len zlych poradcov, lebo aj nemecke vydavatelstvo sa chvali citujem: „novy MODERNY preklad“
Ja osobne nepovazujem nic za hlupejsie, ako ked slachtic v 17 storoci rozprava jazykom baroveho svihaka z 21 storocia.......... napr. : „ja ti dam jesterku“
Svet show bussinesu v ktorom som sa dlhsiu dobu pohybovala ma vela spolocneho zo svetom vydavatelstiev , takze vskutku mam podozrenie ze uz Francuzki vydavatelia a lektori co to „zmodernizovali“.......
PS: Roky uz nosim v hlave jednu knihu o velmi podobnej dvojici, ale v obdobi technickej revolucie, ked sa este nosili dlhe saty ale uz zacinala vsetka mozna technika kedy ON, tiez slachtic, ma jazvy po spaleninach, bude hladat zlato, ale tentokrat to cierne (ropu) a ONA sa bude borit proti predsudkom muzov ze zena nemoze skumat v oblasti farmacie...tiez si ho nevezme dobrovolne...no mozno ju niekedy dopisem....niektore state uz mam
---------------------------------------------------------------------