jeanne píše:
Ahojky, to je vážně pěkný rozbor aktuálních pocitů vůči fiktivní postavě (třeba v nové knize dostane i Philippe ještě o trochu více místa). Myslím, že něčemu takovému podléháme všichni, některým postavám na delší dobu, jiným na kratší... Někdy je to víc překvapující (třeba teď s Philippem), jindy je to logická volba (s Joffreyem)... ještě že máme fiktivní světy a můžeme se takhle bezpečně a dočasně zbláznit do libovolných postav. Momentálně se mi děje něco podobného, i když tentokrát je to mimo Angeliku...

Tak kdy se ti tohle s Philippem stalo a jak dlouho tohle posednutí obvykle funguje?

Ahoj Jeanne, ráda tě poznávám . . . musím se hned zeptat: Jak to myslíš, že v nové knize možná dostane víc místa . . . ty Angeliky co ted budou vycházet jsou přepracované nebo co? Já myslela, že jsou to ty samé díly a prostě jenom znovu vycházejí
Filmy o Angelice jsem viděla předtím už mockrát, ale až teprve ted jak jsem mamce k Vánocům koupila ten DVD set a pustila jsem si to francouzsky. A prostě najednou mě to uhranulo, že jsem si sehnala od kolegyně z práce 5 dílů slovensky, které mi zadarmo dala. Víc jich nemám a když jsem to začala číst tak jsem se prostě do té postavy úplně zamilovala.Samozřejmě se v tom ději realizuji prostřednictvím Angeliky. Je to jako nemoc. Nemůžu se z toho dostat. Nevím, jak se z toho vzpamatovat. Taky jsem se snažila si představit, jaký herec by měl Philippa hrát a napadl mě jen Jake Gyllenhaal. Ten je hodně krásný, ale musel by mít světlou paruku.
Zároven mi zlomilo srdce způsob, jakým zemřel. myslím, že než se s ní rozloučí mluví o písni, kterou zpíval Cantor, něco jako : Sbohem lásko, . . . sbohem má naděje, jsme zaslíbeni dvoru a nemůžeme být nikdy spolu . . . . nevim, je to slovensky a já to lovím z paměti, takže je to nepřesné.
Je to tak smutné. Smrt Joffreye není tak smutná, protože jsem věděla, že Joffrey přežil.
Taky mě svírá představa, že v tu chvíli, kdy se konečně střetli, on se otevřel, tak už neměli dost času se více sblížit a tu lásku si užít.
Je to vážně nádherně zpracované a napsané. Anne je génuius.