Seriál by bol skvelý, ale iba keby sa natáčal pod dohľadom skúsených Angelikoložiek.
Rada čítam životopisy známych ľudí, pretože sa s nich dá hodne naučiť.
A včera sa mi pri čítaní autorizovaného životopisu Patricka Swayze potvrdilo to čo mi už dávno vravíme o tom že k natáčaniu filmov by sa mali pribrať fanúšikovia kníh.
Skvele som sa nasmiala na opisoch účinkovania fanúšikov pri natáčaní seriálu "Sever a Jih".
Patrik vyhlásil že už po pár dňoch natáčania začal mať akútne podozrenie že všetkých štatistov a laických hercov k filmu
Sever a Jih režisér a producenti nejakým záhadným spôsobom teleportovali na filmový set priamo z obdobia občianskej vojny v Spojených štátoch amerických.
Tí ľudia boli od hlavy po päty poobliekaní do vlastných autentických dobových kostýmov inkluzívne takých detailov ako sú spodky, pančuchy či spodné prádlo. Jedli iba tie jedlá a používali iba tie veci ktoré existovali v rokoch 1861-1865.
Vyjadrovali sa ako to bolo bežné v spomínanom období a slová ktoré vtedy neexistovali zásadne nepoužívali.
Divoké brady a bokombrady "vojakov" neboli nalepené ale pravé, a ich hlavy zdobili zásadne originál dobové účesy z vlastných vlasov.
Na ich kostýmy vyvaľovali oči dokonca aj historici fungujúci ako poradcovia na filmsete, pretože mnohé z nich boli autentickejšie ako tie ktoré si pre film vypožičali z múzea. Vraj mali taký originál dobový fundus že by nejedno múzeum svetového mena zbledlo závisťou. A mali aj vlastné zbrane, konské postroje a iné dobové serepetičky.
Všetko dokonca zašlo tak ďaleko že častejšie protestovali keď sa im niečo na sete nezdalo dosť dobovo autentické a opravovali dokonca aj prítomného historika. Samozrejme že knihy ktoré slúžili ako predloha k seriálu mali načítané ako otčenáš. Týchto cvokov vraj bolo pár stovák.
A prečo sa tak vyznali? Lebo históriu toho obdobia mali v malíčku, načítané všetky známe knihy o tomto období
a už roky rokúce pre zábavu vo voľnom čase poriadajú bitvy a iné spoločenské udalosti a la "Jih proti Severu"
No tá skvelá partia mi dosť pripomína nás - pološialené angelikoložky.
Kiež by sa raz našiel režisér ktorý by sa Angeliky zhostil tiež takým spôsobom.