tak keby som dámy vedela strihať videa ako ich vie môj syn tak by som toto nejak pospájala s Filipom z nožom v ruke a vystrašenou Angelikou a vlkmi.
+
V tejto scéne ktorá sa mi dosť páčila prichádza po príchode vlkov iný Filip: Filip Orleánsky ktorý išiel do Versaillskeho lesíka zo slovami: "You lost the King of France?" Vy ste stratili kráľa Francie?, hľadať svojho brata:
https://www.youtube.com/watch?v=NcwQ6EJ7578
Pri hľadaní ilustračnej fotografie som narazila na poriadne štipľavú recenziu časopisu Guardián, tak som vám to polačkovsky voľne preložila, a hneď som si tým aj pripomenula že hoci mám z bazáru kompletnú sadu všetkých DVDčiek Serialu VERSAILLES - teda kolekciu všetkých epizód - nejak som to nepozerala lebo seriál je dosť... povedzme to pravdivo nechutný a samozrejme okrem nádherných kostýmov historicky úplne vedľa. Musím povedať že kritici hovoria Polačke z duše.
https://www.theguardian.com/tv-and-radi ... me-ruffles
Rekapitulácia Versailles: epizóda jedna – určite naštrbí nejaké tie volániky.
Tento dementný a prepychovo smiešny príbeh je ideálny pre divákov, ktorí uprednostňujú svoju francúzsku politiku zo 17. storočia podávanú s množstvom nahých a polonahých prsníkov.
Píše sa rok 1667. Miestom je kráľovský lovecký zámoček v malej dedinke Versailles.
Bludný pathetik pracuje nadčas a vonku prebieha búrka, keď sa Ľudovít XIV. potýka so svojimi problémami a rôznymi kurtizánami vo vnútri. Jeho matka, ktorá doteraz držala nad Francúzskom a všetkými jeho ministrami pevnú ruku, je mŕtva a šľachtici v krajine túžia prevziať moc. Niet divu, že Louis, keď ho prvýkrát stretneme, je uprostred úzkostného sna.
Našťastie pre neho a pre divákov, ktorí dávajú prednosť tomu, aby ich francúzska politika zo 17. storočia bola naservírovaná s množstvom holých prs, sa to čoskoro zmení na sexuálny sen.
Toto prevedenie je menej šťastné pre jeho komorníka Bontempsa (Stuart Bowman), ktorý možno ľutuje, že si pred 20 rokmi zobral do rúk tú akciovú kartu, ktorého prvoradým rozkazom dňa je zotierať ejakulát špongiou z kráľovského brucha. Myslite na to, keď sa nabudúce budete sťažovať na špinavé hrnčeky na kávu v práci po šéfovi.
Louis XIV má sexuálny sen... o svojom novom paláci.
Jeho brat Philippe fajčí svojho milenca Philippa de Lorraine a informuje denník, keď sa objavia správy o hroziacom pokuse o zabitie kráľa. Poradca pri problémoch Fabian zamieri do lesa, nájde nejakých Španielov a zabije ich. Možno za plánovanie prepadnutia, možno len za to, že májú krátke vlasy.
„Vitajte vo Versailles,“ zavrčí a úvodné titulky sa teraz vskutku hodia na chvíľu výdychu.
Vitajte vo francúzsko-kanadskom seriáli o intrigách kráľa Slnka, ktorý nás všetkých poteší nasledujúcich 10 týždňov. Viac ako na globálnu ponuku brokátu a dlhých parochní pred dokončením druhej série, ktorá sa práve natáča, toto veru nevydá.
Kráľ Slnko má prenikavé modré oči na obrázku so svorkou vlkov. (vo VIDEU)
Celé je to dosť dementné. Po titulkoch plynule prejdeme k Louisovi, ktorý má prenikavé modré oči a keď sa v lese stretne so svorkou vlkov hovorí svojmu bratovi Philippovi:
„Si so mnou, brat? Chrániš môj chrbát?“, prvý z mnohých dialógov, ktorý má príjemne hravý závan zo stovky ďalšieho šialeného písania.
Philippe NEMÁ chrbát, ani chrbtovú kosť, pretože svoje ucho nastavuje de Lorrainemu ktorý doňho kvapká jed o tom, aké krásne by bolo, keby namiesto toho Philippe a Philippe vládli Francúzsku.
Philippe et Philippe chcú vládnuť Francúzsku namiesto kráľa Slnka.
Našťastie je v seriáli aj Fabian a na svoje si prídu milovníci sadizmu:
My ho sledujeme dolu do žalárov, kde je mučený väzeň. Je to scenárista? Nie - Španiel. O niekoľko rozumných úderov sekerou neskôr vytiahne Fabian vo vnútri meno ich muža: Moncour. Louis odporúča Fabianovi, aby ho chvíľu sledoval a zistil viac o jeho zrade namiesto toho, aby ho priamo odrovnal. Takže – Fabian po rýchlej odbočke do práčovne loveckej chaty, aby mal prehľad o tom, ktorá zo žien na dvore je alebo nie je tehotná – namiesto toho odsekne prsty podvodnému výbercovi daní. Zdá sa že Fabian môže mať najlepšiu pracovnú morálku zo všetkých mužov vo francúzskej histórii.