Zdravím kostýmerský kroužek!
Popravdě řečeno, moc nevím, co k těm šatům napsat. Technické záležitosti jako "ručně šité, leštěná bavlna (světlá látka) a polyester (tmavá látka), výstuha z bavlněné látky, šito PES nití -> a tedy nedobové" nikoho moc nezajímají. Ale tak na úvod. Látka se mi válela doma už od dob tanečních (jo, to byly tenkrát velké oči a nakupovala jsem textílie ve větším množství než v potřebném), tak jsem si řekla, že bych ji mohla zkusit zformovat v něco "užitečného", nebo aspoň hezkého. Ovšem protože se jednalo jen o nějaký zbytek látky, je jasně vidět, kde nastal problém, respektive problémy.
Takže jak si můžete všimnout, rukávy jsou kratší, než by měly být, "křidýlka" jsou z úplně jiné látky (což jsem nikde neviděla) a hlavně, ta sukně je kratší cca o 10 cm než by bylo potřeba.
Zde padá otázka na kostýmérský kroužek: Jak byste řešily zapeklitý problém s délkou sukně vy? Zkoušely byste tam něco našít? Stejnou látku na 99% už neseženu.
Ano, vím, živůtek by měl být více vyztužený a košile není rozhodně upravená nijak vhodně. Výmluvou mi budiž fakt, že v jednom se košile špatně "šteluje", zvlášť má ji-li individuum na sobě.