Nejsme kdoví jaký umělec přiznám na začátku, spíše jsem v malbě našla v poslední době zalíbení, stejně tak i v učení se francouzštiny. Ani jedno v mém případě asi není o tom, že mi to něaj výrazně jde ale spíše je to o tom, že mě to prostě baví. Ale taky jsem se v rámci znovu objevení knih o Angelice dostala do určité fáze, kdy jsem nad knihou přemýšlela neustále z různých úhlu. Dělám to od jara do teď. Připadám si trochu jako ve svých 13 let, kdy jsem s podobným nadšením lítala po zahradě s klackem a předstírala, že je to kouzelná hůlka a že jsme student bradavic. Toto období jen tak mimochodem vedlo k tomu, že jsem později jezdila i na podobné larpové akce. Asi jsem vždy měla sklon se do něčeho zavrtat a přemýšlel nad tím z více stran. Bohužel nemám v sobě dost motivace na to sepsat nějaký příběh ale za to mám v sobě dost motivace k malbě. Obojí je dělané olejovýma barvami.
No a kresbě se spojila s posedlostí a myslím, že mám dva obrazy které bych s Angelikou spojila.
1. Fénix - tady asi netřeba vymýšlet co mě hnalo k této kresbě. Jedná se o nezdolnost a schopnost vstát z popela. Myslím, že jsme zrovna koukala na film Báječná Angelika, které mě rozčiloval svým samozřejmě vyjádřením reality nicméně téma bylo jasné. Silná žena co se postaví osudu. Když nad tím přemýšlím v celé sérii jich je velká řada. Např. Polačka co se z pařížského podsvětí dostane k tomu že vede hostinec, ale i Abigail. Možná i madam de Montespan a Ambroise by se dali považovat ze silné osoby, i když v tom negativním slova smyslu. A to nemluvím o mužských postavách, celkově mám dílo spojené s tolik inspirativní postavami. Že to téma síly tam nějak je.
2. No tady jsem byla dost ovlivněná druhou částí a celkově vztahy ústřední dvojce Angelika a Joffreye asi jsem nějak chtěla vyjádřit dva principu mužský a ženský, která se setkávali v díle. Já teda osobně nemám v lásce klasickou představy že žena je přece jenom velmi dobrá v domácích prací a to její um, ale nemůžu se bránit tomu že jsou věci které zkrátka typicky ženské jsou. A taky musím přiznat, že hrozně fandím každé ženské postavě, která se rozhodně chovat jinak než jak by se typická žena měla chovat. Já vím že se obvykle spojuje k mužům racio a k ženám emoce a nějak to pro mě ten obraz vyjadřuje. Nějakou dynamiku těchto dvou světu a i to jak na sebe v rámci knih narážejí a potkávají se. Asi teď kdybych na tím více přemýšlela tak to více propojím.