Ahoj! Před nějakým časem jsem si řekla, že si nakreslím celý šatník Joffreye de Peyrac a tak když mám chuť, občas něco přikreslím. Říkala jsem si, že bych něco z toho mohla nasdílet...
Všechno kreslím na ipadu v appce Procreate, je tam mnohem víc možností než když to člověk kreslí na papír.
Zjistila jsem, že je to pro mě taková forma vizuální fikce. Jsem vizuální člověk, ráda si představuju outfity, interiéry, atmosféru... takže si přes tyhle obrázky třídím představu, jak daná osoba mohla v dané situaci působit na ostatní / na celkovou atmosféru... Obličeje nekreslím úmyslně, neumím je a obrázky by tak působily hloupě.
Tyhle dvě kresby jsou ještě ze začátku tvoření... První je Joffrey v Tadoussaku, v českém vydání má z nějakého důvodu oblek černý, v originálu ho má ale půlnočně modrý, tak jsem ho tak vytvořila.
Druhý obrázek je Joffrey v Quebeku. Dlouho jsem si jeho outfit nedokázala představit, protože opět v českém překladě je hrozně zvláštně popsaný - má mít našité kosočtverečky, což na mě působilo spíš jako cirkusový kostým. Ale po porovnání s ostatními překlady jsme s Fantinou došly k závěru, že to byly skládané / plisované vsadky v rozparcích kabátce obšité perličkami. V tu chvíli jsem si to v rámci historické akurátnosti nedokázala představit. Pak na mě ale vyskočila tahle rytina, kde přesně takový detail je! Takže záhada quebeckého outfitu je vyřešena a k mé úlevě to není cirkusový kostým.