Děkuji za zpětnou vazbu, dámy!
Penelopo k tvým otázkám:
1. Souhlasím, alchymistický plášť mohl být klidně černý. Jak říkám, měla to být jen rychlovka pro zábavu, nikde jsem nic nerešeršovala, asi mě automaticky napadla scéna z Císařova pekaře, jak jdou hledat mandragoru.

Ale je pravda, že i tam jinak měli alchymisté většinou černé hábity. V knize máme jen popis že šlo o plášť s vyšitými symboly zvěrokruhu, nic víc. Taky předpokládám, že jakožto bohatý hrabě (nikoliv chudý alchymista typu Savaryho aj.) jich měl Joffrey několik, který si po každém bádání mohl vyměnit, proto ho nikdy neměl moc špinavý a tím pádem by i ta bílá barva tolik nevadila. Ale asi máš pravdu, že ta černá dává větší smysl. Třeba udělám variantu B. Zástěra v knize není zmíněna, ale souhlasím, určitě nějakou měl, třeba tuhou koženou...
2. Boty nejsou v knize popsané, samozřejmě mohl být bos a třeba nějaké najít po cestě ve škarpě nebo vzít v klášteře, kdo ví...
Maska - cár hadru si převázal přes obličej když šel do Paříže a pak jej měl vyměnit za kovovou masku. Taky mi to nějak nedává smysl. Jednak mi hadr příjde mnohem nenápadnější (zvlášť pokud zůstal v žebráckém) a druhak, proč by ta maska byla kovová?! Mohl mít určitě nějakou ukrytou ve skrýši s pokladem, pak bych ale čekala, že tam měl třeba i to náhradní oblečení. Takže se nabízí varianta, kterou už zmiňovala Moirra, že mohl vzít nějakou kovovou masku která k tomu nebyla primárně určena a byla třeba jako dekorace někde v domě. Ale opět, to by mi přišlo logičtější nechat si ten hadr. Ale to už asi zabíhám do přílišných detailů...
Ano, kajícníka s provazem okolo krku jsem si samozřejmě taky kreslila.

Nebylo to z masochismu, prostě si jen dělám vizuální představu. Určitě by se tam nabízela rešerše, jestli odsouzenci dostávali na popravu čistou dlouhou košili / jestli jim dovolili nějakou osobní hygienu atd. Mám pocit, že třeba Marie Antoinetta dostala čisté oblečení, ale to byla už jiná doba a jiný typ popravy...
Docela se ale těším na kreslení patiny na ošuntělém outfitu ze soudního procesu, špinit oblečení je vždycky zábava...

I když jinak tu scénu samozřejmě nesnáším.
3. U outfitů nošených v Maroku / Africe je to asi na fantazii každého z nás. Turban nebo i jen šátek okolo hlavy je naprosto praktická záležitost (tady jsem se už od spojitosti s Hosseinem odpoutala), je to prostě ochrana před sluncem a ochrana proti písku z pouště (sama jsem to na Sahaře testovala

). Každopádně jsem se snažila mu nakreslit elegantní variantu.