Ja som si pozerala rozličné fotky s toho filmu a musím povedať že v tom filme a v tom outfite sa mi zdá ako casting na Desgreza úplne dokonalý.
Má ten ako si to nazvala "spustlý vzhľad pouličného detektíva"
A má aj ten, podľa jeho vlastných slov z knihy, dlhý nos, ktorý Desgrez do všetkého v knihe veľmi rád strká.
Absolutní souhlas!
A mimochodem: kouří také dýmku s dlouhou, holandskou troubelí!
Souhlasím s návrhem zneužít fotografie ze seriálu ke tvorbě vlastních fikčních rozhovorů či ilustrací knih a fikcí
.
Rozlúčka s Angelikou v zasneženom zimnom dni pred Templom:
Škoda jen té ohavné hučky... Jsem si jistá, že dauphine by nás napadla, že takové klobouky se nosily výrazně později
a měla by pravdu. Děj knihy (a seriálu) Jonathan Strange a pan Norrel se odehrává na začátku 19. století. Zkoušela jsem nyní dohledat nějaký popis Desgrezových klobouků, jestli třeba nosil trojrohý, ale nenašla jsem. Nicméně stav klobouku páně Childermasse a i další detaily jeho úboru jinak zcela odpovídají:
Těžko by se hledal obnošenější plášť, opranější košile, ubožejší klobouk. Ale přesto s ním prokurátor mluvil s úctou, přestože vedle něj vypadal téměř vybraně oblečený. Ten chudák chlapec neměl ani paruku a jeho dlouhé vlasy jako by byly z téže hnědé vlny jako oblek. Ale přes zjevnou chudobu vystupoval dost sebevědomě.
No, asi si tou drobnou chybičkou v odívání nebudeme kazit nadšení z toho, že jsme našli ideálního adepta
.