Ako vidíme na mape, tento kraj nieje ďaleko od La Rochele, do ktorého Angelika kedysi po vzbure utiekla.
Tak mě napadlo, jaktože Angeliku nikdo v La Rochele nepoznal, když je to nejvýše 30 km od Poitou?
Áno!
Angelika sa v každom prípade
ako dievčatko chcela dostať z Monteloup cez les do La Rochelle a odplávať do Ameriky.
Moja teoria prečo ju tam nikto nepoznal: La Rochelle bolo prístavné mesto, svet sám o sebe, a už nepatrí k Poitou. Kto by tam poznal dievčatko z chudobnej šlachtickej rodiny, a neskoršie veľkú dámu od dvora. Ledaže by išla Angelika k nejakým šľachticom v meste, kde ona však nechodila.
Museli by ju poznať od dvora, a keďže šlachtici v tom čase iba prehrmeli cez mesto v koči, ťažko by ju asi niekto pod tým čepcom a v tých hugenotských šatoch spoznal. Veď aj Kouassi-Ba mal v prvom momente problém ju vo Wapassu spoznať.
No samozrejme okrem cteného pána Rochata!
Ten sa veru iba tak ľakho okabátiť nedá.
No Tereza, to s tým
kde je Monteloup je totižto na ďalší mapologický hlavolam, ktorý doteraz akosi najhoršie poriešili Francúzi.
Tuto sa o tom bavia:
http://forum.lixium.fr/d-4857652.htm
Teda v skratke:
Najskor niekto povedal ze
Monteloup vo Francii nieje a ze je iba Montelupo v Talianskom Toskansku. (milí Francúzi, dovolím si protestovať, pretože máte Courson-Monteloup, ale nie v Poitou.) A že Monteloup je vymyslený ale Poitou existuje písala akási Nadja.
Bolo by smutné keby Francúzi nevedeli že Poitou existuje.
MONTELOUP No obidva v preklade znamenajú vlčí kopec, alebo vlčiu horu. čo sa zasa perfektne hodilo s tým že Filip du Plessis-Belliere
v Nieulskych lesoch zabíjal vlkov, čím sa preslávil.
Polovačka na Vlkov:
Pani AG nam v Integrale zakreslila Monteloup kúsok rovnou čiarou smerom na juh od Poitiers, čo by bolo od La Rochelle
asi 140 km.
Ja sa však nazdávam že som našla
Nieulský Kláštor, v ktorom na svojej slávnej bojovej výprave Angelika aj s kamarátmi skončila keď viedla svojich Anjelikov cez les do Ameriky.
(neskoršie o tom rozprávala Joffreyovi).
Abbaye Saint-Vincent de Nieul-sur-l'Autise alias
Kláštor Svätého Vincenta v Nieuli na Autise (na rieke Autise)
Takže zatiaľ pridávam mapu z prehľadom:
Sú na nej la Rochele, Poitiers kde bola Angelika v Kláštore, môžeme tam vidieť Niort, kde boli u mníchov Angelikyni bratia
a Nieul kde je spomínaný kláštor.
Ak som kláštor našla správne, čo predpokladám, tak to potom je dosť blízko k La Rochele, ale iba na dnešnú dobu. V 17 storočí to mohla byť viacdňová cesta.
No myslím že som našla správny kláštor, pri ktorom musel byť Monteloup blízko lebo: Tam kde niekto zakreslil v prvom diely Integrale
Monteloup do mapy už žiadne močiare nie sú, ale podľa knihy močiare pri Monteloupe boli aj Nieulský les, a ten kláštor sa nachádzal
v Nieul. No neviem musím skúmať ďalej
Tu je mapa: