Ukazovali ju nahú z mnohých uhlov, akurát to, čo by som chcel najviac vidieť – jej celé prsia, to vždy bolo dané tak aby som nikdy nezazrel. A k tomu som mal pocit, že ju tam vidí každý, len ja ako divák nie, často všade dookola ľudia, len ja som vždy v tom zlom uhle
. Na tom trhu kde ju predávali ako otrokyňu, kde sa konečne už už zdalo že ju i ja uvidím, tak zrovna keď je na ňu celkový záber pekne spredu, tak ona sa zakryje rukami, by ju zbičoval za to
. A kým jej odtiahli ruky, už ju kamera snímala zasa inak. Hrozné...
No Michele Mercier na tom trvala, nechcela sa ukázať celkom nahá, a rozmýšľam prečo? Keby to bolo v 50. rokoch, predpokladal by som, že sa bojí reakcií novinárov, že ju za to budú zhadzovať a pod. Ale v 60tych? Veď vtedy už dávno aj najslávnejšie herečky sveta, ako Marilyn Monroe alebo Brigitte Bardot sa v Evinom rúchu vo filmoch ukázali a mali len úspech. Dokonca Brigitte Bardot ukázala prsia už v roku 1957 vo filme Klenotníci měsíčního svitu. To som sa až čudoval, že už v 50tych rokoch tak odvážny film.
A ta Brigitte Bardot pritom bola katolíčka vychovávaná v kláštornej škole. Alebo žeby predsa to boli u Michele Mercier dôvody nejaké náboženskomorálne? Tiež, ak sa nemýlim, bola katolíčka. Ale to by jej ľahko mohol niekto, čo sa vyzná, vysvetliť, že ten film je umenie a Cirkev peknú nahotu v umení uznáva, sama má vo Vatikáne plno obrazov a sôch s nahotou. A ak by sa aj nenašiel niekto, čo by jej toto vysvetlil, potom tiež vieme, že Michele Mercier má vo svojom živote aj nejaké rozvody, a tým je jasné, že to katolícke náboženstvo určite nejako extra vážne zasa neberie, ako katolícka žena by mala byť až do smrti verná len jednému mužovi. Takže aké potom dôvody mala k tomu, že sa nám nechcela naplno ukázať ako ju Pán Boh stvoril?
Žeby nakoniec nič iné, než len celkom prostá dievčenská hanblivosť?