Filmová Angelika Bernarda Borderie

Odpovědět   Stránka 3 z 3  [ 121 příspěvků ]
Klikněte pro přechod na stránku… « 1 2 3
Autor Zpráva
Zuzanka62
Předmět příspěvku: Re: Filmová Angelika Bernarda Borderie
Napsal: 08 lis 2021, 20:29
Markýzové

4poziom.slask.pl
Kontaktovat uživatele: SZ

Zdravím, někde jsem četla, ze měl byt natočen šestý díl. Nevím proč k tomu nedošlo. Nemáte někdo o tom informace.
Ještě k témat, viděla jsem film cca ce 13 letech. Hlavní představitele jsou pro mne předobrazem knižních hrdinu. Když srovnáván představitele hlavních roli v nové verzi a v původní sérii, tak pro mne jednoznačně vítězi MM a RH.

Profil Citovat
moirra
Napsal: 08 lis 2021, 20:52
Moderátor

Zuzanka62 píše: *  08 lis 2021, 20:29
Zdravím, někde jsem četla, ze měl byt natočen šestý díl. Nevím proč k tomu nedošlo. Nemáte někdo o tom informace.
Ještě k témat, viděla jsem film cca ce 13 letech. Hlavní představitele jsou pro mne předobrazem knižních hrdinu. Když srovnáván představitele hlavních roli v nové verzi a v původní sérii, tak pro mne jednoznačně vítězi MM a RH.
Aj umňa víťazí starý film, jednoznačne. Merciérka bola na Angeliku stvorená a mne sa Hossein ako Joffrey páčil. V tom čase Borderie ani lepších hercov nájsť nemohol. Mal zlatú ručičku na vyberanie.

Nuž ono to s tým natáčaním ľahké nebolo. Počítaj si trochu v starých rozhovoroch tu na fóre, nájdeš hromadu zaujímavých informácii, ale najskôr doporučujem sa poriadne prebrať našim webom v rubrike Filmy. Nájdeš tam toho hodne.

https://angelique.cz/angelika-filmy.php

Nuž iba v skratke: Bernard Borderie ďalší diel natáčať chcel, vznikla aj scéna s ďalekohladom kde Rescator dá Angelike ďalekohľad a ona pozoruje z lode že na nich čakajú ich synovia - ale v kríkoch číha Desgrez ktorý ju unesie na rozkaz kráľa (ešte dobre že to nenatočili ešte viac by zamotali obsah knihy :monkey_blind: )

tuto ešte zbierka ďalších neznámych scén :

má to dve strany môžeš sa tam v tom porochňať :D

viewtopic.php?f=2&t=775

Nuž ako bónus ďalekohľadová koláž:

[ img ]

A tiež dúfam že v novom seriáli, ak sa naozaj bude točiť, sa herci nebudú podobať ako vajco vajcu, tak že si človek nevie potom zaradiť kto je kto, a to ani niekto kto má načítané knihy ako otčenáš. Tak to bolo v Zeitounovom Filme, a hovorila mi to hromada fanúšičiek že sa tom totálne strácali. Kdežto v tom od Borderiera, tam mali od začiatku mala jasno kto je kto. (a ja tiež)
On mal skutočne vynikajúci casting - keď si zoberiem že vyberal z hercov tej doby. Že si napríkald predstaviteľ Filipa nechcel nasadiť blond parochňu, hoci mu neuveriteľne sekla, a Hossein tiež, ani kostýmy 17 storočia, a Merciérka nechcela natáčať 6 diel a mala veľké problémy s predstaviteľom Desgreza ....za to už Borderiere nemôže.

mal teda problémov hromadu, a na tú dobu to natočil vynikajúco.

Profil Citovat
moirra
Napsal: 16 lis 2021, 16:21
Moderátor

Parádny záber z natáčania ktorý som ešte doteraz nevidela.

[ img ]

Tie čo majú Facebook môžu mrknúť na väčšie rozlíšenie:

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=61983318

Aj na oficiálnej stránke paláca Versailles má Borderieho Film čestné miesto medzi filmami ktoré sa natáčali priamo vo Versailles.

https://www.chateauversailles.fr/decouv ... es-lumiere

Mňa okrem iného pobavilo foto z natáčania filmu o francúzskej revolúcii. Rozmýšľam totiž či tú zborenú mrežu filmári odpilovali, alebo ako to spravili? :roll: Ach ano tam píšu že to je nejaká fotomontáž, kde vyrobili miniatúrnu mrežu

Z Borderieho filmu je tam jedno, nám dobre známe foto, a myslím že tá scéna je dosť podobná tej knižnej:

[ img ]

Vo veľkom rozlíšení:

https://www.chateauversailles.fr/sites/ ... 28_003.jpg

Angelika A Filip Text: titulky k filmu Báječná Angelika

- Pojď!
- Pusťte mě!
- Jestli Vaše Veličenstvo ráčí požehnat mému rozhodnutí, budu šťastný muž.
- My můžeme vše, drahý Filipe, nemůžeme však nutit srdce žen.
- Sire, omlouvám se, zapomněl jsem moji první povinnost. Dovolte mi vám představit tu, jež jste laskavě pozval, Angelika ze Sancé a Monteloup.
- Ale, zdá se nám, že... Nenosila jste jiné jméno?
- Sire, slečna ze Sancé je má sestřenice. Nemyslím, že by kdy nosila jiné jméno. Nedovolil bych si vás požádat o svolení sňatku.
- Madame, okouzlila jste jednoho z mých maršálů, váš výkon mě opravdu nadchl.

Ja viem že toto asi je preklad z fracúžtiny a vo filme to asi bolo trochu inak. Ak sa to niekomu chce opraviť, prosím.

[ img ]

Tá istá príhoda z knihy:

Angelika se mezitím jaksi instinktivně hluboce uklonila. Nejraději by už zůstala navěky klečet. Ale přesto vstala, protože ji nezadržitelně přitahovala králova tvář. Dívala se na něj proti své vůli skoro provokativně.
Král se podivil. V chování téhle neznámé bylo cosi neobyčejného, stejně jako v tichu a překvapení dvořanů. Rozhlédl se a trošičku povytáhl obočí.
Angelika měla dojem, že omdlí. Ruce na záhybech šatů se jí roztřásly. Opustily ji síly, byla ztracená. V tu chvíli ji uchopily za ruku něčí prsty, stiskly ji, až málem vykřikla, a Filipův velice klidný hlas říkal:
„Sire, dovoluji si Vašemu Veličenstvu představit svou manželku, markýzu du Plessis-Belliere.“
„To je vaše manželka, markýzi?“ podivil se král. „To je ale novinka! Slyšel jsem o vás cosi povídat, ale čekal jsem, že mi to přijdete říct sám…“
„Sire, nepřipadalo mi vhodné oznamovat Vašemu Veličenstvu takovou maličkost…“
„Maličkost***? Svatba? (…)

(***Takto vznikla „Angeličina přezdívka“ ktorá bola do Slovenčiny preložená správne jako maličkosť, pretože s tým neskoršie v knihách vznikajú slovné hračky, ktoré zo slovom ozdůbka nevyznejú, lebo potom nedávajú zmysel)

Myslím že Borderié to dobře zhrnul do tej scény. Akurát že s tej ošemetnej situácie ich v závere vykorčulovala Montespanka:

Odmlčel se, na chvíli se zamyslel a pozorně si prohlížel Angeličinu tvář. Pak mu náhle úsměv ze rtů zmizel a celá vladařova postava jako by ztuhla jako zasažená bleskem. Před očima dvořanů, zprvu strnulých, pak vyděšených, začal Ludvík XIV. blednout. Každý si toho musel všimnout (…) „Nejste původem z jihu, madame?“ zeptal se král najednou ostře. „Z Toulouse?“
„Ne, pane, má žena je původem z Poitou,“ vpadl okamžitě Filip. „Její otec je baron de Sancé de Monteloup, jehož pozemky leží v okolí Niortu.“
„Oh, Sire, splést si Poitevanku s jižankou,“ vykřikla Athénáís de Montespan a vybuchla svým milým smíchem. „Vy, Sire!“ (…)Znám madame du Plessis už dlouhá léta,“ pokračovala madame de Montespan. „Naše
rodiny jsou spřízněné…“
Angelika si slíbila, že nikdy nezapomene, za co je paní de Montespan zavázána. Ať už byly pohnutky krásné Athénaďs jakékoliv, přece svou přítelkyni zachránila.
Král se s mírným úsměvem znovu uklonil před Angelikou du Plessis.
„Tedy… Versailles jsou šťastny, že vás mohou přijmout, madame. Buďte vítána!“ Pak dodal tišeji:
„Jsme šťastni, že vás opět vidíme.“

Přílohy
[ attachment ]

Profil Citovat
Precious
Napsal: 17 lis 2021, 09:58
Královská rodina

taká maličkosť k dnešnému sviatku - spomienka na socializmus. Čítajte:
https://www.mediaklik.sk/filmy/clanok/6 ... ocializmu/

“We're fickle, stupid beings with poor memories and a great gift for self destruction.” Suzanne Collins, Mockingjay.

Profil Citovat
moirra
Napsal: 21 bře 2022, 21:46
Moderátor

Nuž po našej online debate o majetkových pomeroch Angeliky po Joffreyovej poprave sa mi samozrejme pred očami nezjavila iba scéna v knihe:

viewtopic.php?f=1&t=333&p=30534#p30534

Ale aj scéna filmová, ktorá znovu dosť verne pripomína scénu z knihy:

AUDIENCE U KRÁLA

Viac či menej úryvky z filmového textu vo francúžštine:

AUDIENCE U KRÁLA

- Sire. Promiňte mi moji opovážlivost.
- Správně bych měl promluvit první já.
Ale jisté je, že jste ještě krásnější než moje vzpomínka na vás... Zlaté šaty, co jste měla v Toulouse, byli vskutku nádherné.
- Co se děje?
- To byl můj poslední den štěstí.
- Štěstí?
- S mým mužem.
- Je to pravda? Žena tak krásná a žádoucí, nemůže milovat tak ošklivého kulhavce.
(...)

Můj muž je věrný království.
- Tím, že je nejbohatší? Chybí mu už jen vojsko aby si založil stát ve státě.
Sire, přísahám, nechystal žádné spiknutí. Jsme vaši věrní služebníci …….

Vstaňte, drahá paní.
Prý nejste vždy tak pyšná.
- Kdo si dovolil?
- Ale, no tak.
- Odmítáte králi, co jiným dopřáváte na pohovkách v chodbách mého paláce?
- Veličenstvo, se přece nesníží k tomu, aby věřilo oslovi, ne? (hovorí sa tu o Vardesovi, ktorý ju znásilnil v chodbách Louvru)
- Chcete ode mě, abych splnila vaše přání? Nejsem už nikdo, můžete vše.
- V náruči bych měl jen tělo bez duše. Vaše myšlenky by byly u Peyraca, u toho ďábla!
- Odejděte, ať už o vás víc neslyším!
- Zachraňte ho, jste spravedlivý.
- Moje spravedlnost se o něj postará.

[ img ]

Profil Citovat
moirra
Napsal: 10 dub 2022, 20:40
Moderátor

Precious píše: *  17 lis 2021, 09:58
taká maličkosť k dnešnému sviatku - spomienka na socializmus. Čítajte:
https://www.mediaklik.sk/filmy/clanok/6 ... ocializmu/
Najskôr som si nevšimla že tam je video, ale teraz som pochopila. Haha - prvé miesto jednoznačne pre Angeliku. Veď dlho bola na čiernej listine a potom ju konečne dali do kín a dokonca použili ako prostriedok zadržať ľudí doma aby nešli manifestovať proti režimu, tým že ju odrazu začali vysielať v televízii práve v čase keď mali byť veľké zhromaždenia v uliciach. :lol: :lol:

Ja som dnes rešeršovala Savaryho, tak pridávam aj kúsoček filmového Savaryho:

viewtopic.php?f=3&t=967&p=30598#p30598

Savary a Mumio z filmu

Myslím že toto Borderie vystihol veľmi dobre. V knihe sa Savary síce Angelike z vďačnosti vrhol k nohám, ale v momente keď Mumio dostal do ruky, sa začal chovať ako keby už neexistovala. Škoda že vo filme chýba pár iných momentov s trojuholníka Savary – Angelika – Bachtiari Bej. Tak trochu je na vine aj ten čo písal filmové dialógy do scénara, ako som sa dozvedela z francúzskych zdrojov.

[ img ]

- Víte, že sem kvůli ní riskovala život?
- To je od vás velice milé.
- Co s ní teď uděláte?
- To se dá těžko říct. Nejsem ještě tak daleko, abych mumii uměl užít. Tatim si jen potvrdím své hypotézy.
- Tak se mi zdá, že o ni nevíte nic.
O, madam, právě nic bývá podstatou věcí.
- To jsou řečičky.
- Ph! Řečičky. Když Číňané objevili střelní prach, začlo to taky řečičkami, a skončilo to velkým výbuchem.

Tuto video na ktorom je spomínaná scéna. Na konci scény, po výbuchu aspoň máme predstavu ako Savary vyzeral keď sa zapatlal Píniom na lodi Melchiora Pannasave.

https://www.youtube.com/watch?v=uNjjmhs ... X&index=18

[ img ]

Přílohy
[ attachment ]
[ attachment ]

Profil Citovat
mimi
Napsal: 23 srp 2022, 13:26
Královská rodina

Včera v telce na ČT 2 šel díl Angelika a sultán.
V tomhle díle mi filmový Rescator nejvíce připomínal knižního.
Jen ta maska mu chyběla. Chápu, že Hosseinovy fanynky by si to ale tak neužily. :mask:

Profil Citovat
Delphine
Napsal: 25 črc 2023, 12:26
Rytíři

Dneska zase jednou o čtvrt na devět včer na Primě dávají první díl

Profil Citovat
mimi
Napsal: 25 črc 2023, 20:08
Královská rodina

Delphine píše: *  25 črc 2023, 12:26
Dneska zase jednou o čtvrt na devět včer na Primě dávají první díl
Díky za upozornění. Na Primě je to ale s přestávkami plnými reklam. :cry:

Profil Citovat
Zuzanka62
Napsal: 31 črc 2023, 17:42
Markýzové

Dočítám životopis Michel Mercier. Myslím, že neměla snadný život. Na druhou stranu světovou hvězdu s ní udělala až Angelika. Největší problém měla s poducentem Cosne. Neprojevoval k ní dostatečnou úctu. Byli si asi antipatičtí. Roli hrály i peníze. V knize tvrdí, že za první díl dostala 20.000,- Fr pak 30tis a 40tis. Teprve za poslední dva po milionu. Také musela bojovat o karavan, židli atd. Ona byla náročná a protíná. On škudlil. O nikom jiném negativně nehovoří.
Snažili se jí přemluvit k šestém dílu. Což nechápu, proč to nevzala, protože přišla o své peníze v pokusu být producentkou a i její druhé manželství bylo u konce. Nemám knihu dočtenou, pak poreferuji.

Profil Citovat
PenelopaW
Napsal: 16 srp 2023, 07:53
Moderátor

O víkendu jsem chytila kousek filmu Angelika a král. U scén s bejem Bachtiarim jsem se bila do hlavy :damned: . Pak na scénu vstoupil Ludvík a já si díky té velké televizi uvědomila jednu hroznou věc: on měl ten tenký knírek jenom nakreslený!!! :shock:

Profil Citovat
moirra
Napsal: 16 srp 2023, 14:43
Moderátor

neviem, mne sa to nezdá že by boli nakreslené musím si vo veľkej telke pustiť Blu-Ray

tuto link na hodnotenie rozdielov v DVD a Blu-Ray. Fotky sa dajú rozkliknúť do veľkej velikosti.

https://digitalcine.fr/4k-bluray-dvd/te ... fectibles/

Foto s Ľudovítom XIV

https://digitalcine.fr/4k-bluray-dvd/te ... allery-5-6

a tu ešte na Flickri:

https://www.flickr.com/photos/bou5zou57 ... 6067045900
[ attachment ]

Profil Citovat
Zuzanka62
Napsal: 19 srp 2023, 21:26
Markýzové

Přikláním se také k tomu, že měl knírek nakreslený. Snažila jsem se vysledovat. Knírek byl moc úzký. Jinak Toja hraje také ve třech mušketýrech. Nevím zda Aramise či Athose, přeci jenom musím krmí zamíchat. Dnes dávají druhý díl, tak se těším na výzkum.

Profil Citovat
Precious
Napsal: 22 srp 2023, 10:17
Královská rodina

Zuzanka, som VEĽMI zvedavá, s čím prídeš! Tá Anna Rakúska verzus Carmencita ma dostala! :applaus:

“We're fickle, stupid beings with poor memories and a great gift for self destruction.” Suzanne Collins, Mockingjay.

Profil Citovat
Sob
Napsal: 22 srp 2023, 20:11
Hrabata

V úvodu filmu Nezkrotná Angelika je v čekém znění Joffrey vypravěčem zmíněn jako vévoda z Tolouse. Jsou tituty zaměněny pouze v češtině ?

Profil Citovat
mimi
Napsal: 30 srp 2023, 08:58
Královská rodina

Zuzanka62 píše: *  31 črc 2023, 17:42
Dočítám životopis Michel Mercier. Myslím, že neměla snadný život. Na druhou stranu světovou hvězdu s ní udělala až Angelika. Největší problém měla s poducentem Cosne. Neprojevoval k ní dostatečnou úctu. Byli si asi antipatičtí. Roli hrály i peníze. V knize tvrdí, že za první díl dostala 20.000,- Fr pak 30tis a 40tis. Teprve za poslední dva po milionu. Také musela bojovat o karavan, židli atd. Ona byla náročná a protíná. On škudlil. O nikom jiném negativně nehovoří.
Snažili se jí přemluvit k šestém dílu. Což nechápu, proč to nevzala, protože přišla o své peníze v pokusu být producentkou a i její druhé manželství bylo u konce. Nemám knihu dočtenou, pak poreferuji.
Taky to moc nechápu.
Včera jsem viděla film s M.M. Lady Hamiltonová z roku 1968. Je možno ho najít na ct ve filmech k přehrávání.
Ten film mi připadalo jako opáčko Angeliky. V jedné scéně jsem si všimla i zeleného županu, který měla na sobě, když šla v noci ke králi.
Takže hrála ve stejném druhu filmu.

Profil Citovat
Zuzanka62
Napsal: 06 zář 2023, 21:22
Markýzové

Precious píše: *  22 srp 2023, 10:17
Zuzanka, som VEĽMI zvedavá, s čím prídeš! Tá Anna Rakúska verzus Carmencita ma dostala! :applaus:
Mám stáhnutí druhý díl a dovolenou, dnes se na něj chystám.

Profil Citovat
Zuzanka62
Napsal: 06 zář 2023, 21:26
Markýzové

Sice jsem Lady Hamiltnovou nedokoukala a nevím kdo režíroval ale moc mne nenadchl.
Mercierová asi je typ stěžovatelky, princezny na hrášku. Za film o Angelice si mohla vydělat jmění a být delší dobu na výsluní.

Profil Citovat
PenelopaW
Napsal: 11 zář 2023, 13:49
Moderátor

Zuzka našla moc hezké video - PO STOPÁCH ANGELIKY.

https://www.youtube.com/watch?v=bHiQAIf ... HT0G86csO5

Autorem je Michal, který má stránky a facebook Obytňákem křížem krážem.

Anotace:
Tak v dalším a posledním díle putování po Francii se podíváme kde se natáčela již dnes legendární Angelika. Uvidíte zámek, z prvního dílu a dál opatství kde se natačely další scény a zámek Peyracuv a nakonec Versai tak doufám, že se vám bude video libit....a že jsem vám aspon trošku tu Angeliku přiblížil...

FB: https://www.facebook.com/groups/obytnak ... cale=cs_CZ
Web: https://www.obytnakem.net/

Teď už jen sehnat si ten obytňák a vyrazit taky ;).

Profil Citovat
moirra
Napsal: 11 zář 2023, 22:38
Moderátor

Zuzanka má fakt zlatú ručičku na objavy. :ok:

Vídeo je super a stavím sa že by sme sa mu najradšej všetky drzo nasáčkovali do auta a okamžite sa tam rozbehli. :mrgreen: čo keby sme zorganizovali únos obytňáku aj s šoférom? :twisted:

Moc sa mi páči že ten pán je z toho sám celý nadšený že sa ocitol na mieste kde sa Angelika natáčala.

Pobavili ma komentár v ktorom si jeden chlap si tam vzdychol že super, ALE:
jediný problém je, že moje manželka chce taky všechny ty místa vidět .... :applaus:

filmový Monteloup..inak zámok Marigny-le-Cahouët v Burgundsku
[ attachment ]
Má tam ešte aj Vaux de Vicomte:

https://www.youtube.com/watch?v=DsFBu6LOVXk

A tiež Fontainebleau:

https://www.youtube.com/watch?v=A4A-oRoc8fY

La Rochelle

https://www.youtube.com/watch?v=aue85B-4A5c

A ešte raz Tanlay:

https://www.youtube.com/watch?v=yN_kOtOezro

Viac k tomu Markýzovi de Bois Doré tuto:

https://angelique.cz/phpBB321/viewtopic ... 609#p32609

Ako bonus dva zábery z natáčania filmu vo vysokom rozlíšení. Musíte si to rozkliknúť - kliknite na to dva krát aby sa to poriadne zväčšilo. :wink:

Přílohy
[ attachment ]
[ attachment ]

Profil Citovat
Zuzanka62
Napsal: 12 zář 2023, 13:41
Markýzové

No něco takového by se dalo zorganizovat, pouze nevím kdo by obytná řídil, spíš minibus.
Moiro navrhni co by jsme měly navštívit. Můžu se podívat na ubytování a spočítat kolik by výlet stál. :chevalier: :sailor: :witch: :fail-cook:

Profil Citovat
Zobrazit: Seřadit podle: Směr:
Odpovědět   Stránka 3 z 3  [ 121 příspěvků ]
Zpět na „Filmy a muzikály Angelika“ | Klikněte pro přechod na stránku… « 1 2 3
Přejít na: