Téda Moirro, to je úžasný jakou máš rychlost psaní
jdu číst pokračování...
Jinak k tomu Joffreyovi: možná jsem to špatně napsala, samozřejmě že nepovažuju Joffreye za drsoně který by si nikdy nepřiznal nic co se týče lásky atd. vždyť i v knížkách je monoho zmínek jak byl třeba něžný k dětem apod. v zásadě souhlasím se vším cos napsala nad jen mě prostě nepříjde reálný, že by si takhle povídal s Ninon (nebo alespoň tak jsem pochopila jeho charakter, jinak Tvoje fikce je suprová
). Třeba v jedné knize je tuším, zmínka že se tak trochu styděl za to že je zblázněný do ženy a dokonce do své manželky (ano je to tam v kontextu že se za to styděl před Arabama, ale tak myslím, že by to z části mohlo platit i pro evropskou kulturu). Otázkou pak je jestli by byl s Ninon natolik důvěrný přítel že by si jí teda takhle srdce vylíval...
Co se týče tý anulace (což je mimochodem hrozně zajímavý nápad) tak tam mi příjde že by to nikdy neudělal (což nevylučuje že o tom mohl takhle mluvit) vždyť by se tím strašně zesměšnil. On takový milovník který pořádá školy lásky na kterých "vyučuje" by veřejně přiznal že na manželku nestačil do takové míry že museli sňatek anulovat. Joffreyovi určitě záleželo jak vypadá v očích druhých vždyť přece Angeliku i prosil aby se nezmiňovala o jeho kousku kdy se převlíkl aby jí ukradl polibek před lidmi, že by se ztrapnil... tak nevím jestli by takové ponížení rozchodil
Ahoj
Ja si vobec nemyslim ze rypes, som rada ze si sa podelila somnou o tvoj nazor, a potesilo by ma keby tak urobili aj ine baby co citaju moju fikciu.
Len tak pre zaujimavost ti vysvetlim moj sposob uvazovania:
Ak by sa Angelika nikdy nebola do Joffreya zalubila, bol by mal iba tri moznosti. Znasilnit ju, zabit ju, (pretoze mu muselo byt jasne ze neostane cely zivot panna, a tazko by asi znasal ak by si niekoho nasla a bola stale jeho manzelkou) alebo anulovat to manzelstvo. Nehovoriac o tom ze chcel aj potomstvo. Ako by sa teda zachoval?
Co by si mu ty navrhovala ako riesenie, ak by sa Angelika nikdy do neho nezalubila? (co si my samozrejme pri muzovi ako Peyrac nedokazeme predstavit), ale ja vychadzam v mojej fikcii z toho, ze Peyrac si uz pomaly ale iste zacal mysliet ze u nej nema nadej. My vsetci dobre vieme ze laska sa neda nicim vynutit ani kupit. Bud sa to stane, alebo nestane. Ak iskra nepreskoci, neda sa nic robit.
Ninon a Joffrey boli podlamna nevyhnutne spriaznene duse.
Aj AG ako kazdy spisovatel, vlozila do svojej knihy skusenosti zo skutocnymi osobami. Peyrac mal az napadne spolocneho z jej manzelom, existovala Angelika ktora vyradila pani Montespan z obehu, len umrela velmi mlada a bola na rozdiel od Angeliky velmi hlupa. Vo Francii v skutocnosti vsak existoval parik podobny Peyracovcom za cias Ludovita strnasteho. On bol vraj taky skaredy ze si sneho cely zivot za to robila dokonca aj jeho vlastna rodina posmech. A aj on sam. Zrejme napriek vsetkemu nemal komplexy. Bol to vysoko inteligentny, charizmaticky muz a vraj mal pekne vysportovane telo. Zalubila sa donho vtedajsia najkrajsia zena kralovstva, vzali sa a zili roky rokuce v stastnom manzelstve.
Co sa tyka Ninon, tak to uz bol specialny pripad, vraj najinteligentnejsia zena v kralovstve svojho casu. A velmi krasna. Takze mala vela spolocneho z Angelikou. AG spomina ze Ninon ktora sa inak nikdy nedokazala naozaj zamilovat, dlho smutila za Peyracom, ked uz nebol jej milencom. Ninon a Joffrey by boli byvali podla mna spriaznene duse. Priatelia ktori si hovoria veci, ktore by nepovedali inak nikomu.
(aj ja mam podobnu zivotnu skusenost, takze nikto nemoze tvrdit ze je to nerealisticke, veru aj ja a moj byvaly sme sa zvykli spolu smiat na nasich novych vztahoch, a problemoch s nimi az nam slzy tiekli, a to ti vravim ze to bol poriadny tvrdas, baby co mal po mne sa mi stazovali ze vobec nedava najavo emocie)
Inak docitala som sa o Ninon jednu sialenu vec. Vraj stale vyzerala velmi mlada, a napokon sa raz do nej zamiloval jej vlastny syn, ktory vsak nevedel ze je jeho matkou, pretoze deti ktore mala nechala vzdy vychovavat muzmi ktory boli ich otcami. Kedze videla aky je z jej neustaleho odmietania nestastny, napokon mu prezradila ze je jeho matkou, a tento sa potom zastrelil!!!!
To co si spominala ze Joffrey sa mal vraj pred arabmi hambit za lasku k svojej zene, nieje celkom tak v knihe. Je tam len, ze sa obaval ze jeho arabski priatelia nepochopia ako niekomu moze byt tak vzacna jedna jedina zena. Ale ci napokon napriek vsetkym konvenciam Mulei Ismael nesmutil spolu z Rescatorom za Angelikou ked si mysleli ze umrela v pusti? Ci si neroztrhol plast vraviac „aka to zena“ a nepochopil bolest v Joffreyovom srdci?
Ved ci mu nebolo ako Rescatorovi !!!! jedno co si mysli cele Stredomorie, ked sa nechal kvoli Angelike vydierat Mezzom Morte??!!
A co sa tyka Europy, v tom case boli moderne preciozky, a tych muzov co sa im dvorili nazyvali umierajuci, takze laska v ziadnom pripade nebola hambou. Napokon neobisla ani samotneho krala, ktory sa naposledy ozenil z lasky! A to este ktomu zo zenou, ktora nebola zo slachtickeho rodu!
Ach a este o tom spievani v prestrojeni. Ak by to bola Angeliak aj niekomu vyrozpravala, Joffrey bol inteligentny a mazany vsetkymi mastami Ak by chel, bol by to celeotocil tak, ze isiel svoju zenu testovat aka je mu verna, takze by sa mu nikto nemohol za to smiat. Vyslo by to totizto tak, ze sa napokon on vysmieval svojej zene, tak ako si to veru aj Angelika myslela ked sa ho pytala:
Naozaj ste sa mi vysmievali?
V kazdom pripade sa budem tesit, ked mi aj v buducnosti napises tvoj nazor na pokracovanie mojej fikcie. A mozno aj navrhy ako by si urcite veci riesila ty.