UF! Konecne som poopravovala nespocet chyb v texte poslednej fikcie, ktory som dopisovala neskoro vecer. Clovek by fakt potreboval zamestnat lektora
Comu sa naozaj velmi cudujem
je ze nikto sa tu neohradil, ze mi preskakuje, a Joffrey nemohol tancovat, a uz vobec nie lelegantne nenutene.
Samozrejme ze nikto iny ako pani AG mi hodila tuto "rukavicku" ako vyzvu:
Citat z Kralovskych slavnosti:
-------------------------------------------------
Joffrey neskrýval, že jen možnost zúčastnit se královského plesu v Saint-Jean-de-Luz ho přiměla opustit hostitele, s nimiž se měl na kardinálovu žádost setkat. Udělal to s představou, jak přicválá na ples a osobně vyzve k tanci hraběnku de Peyrac, čímž vyvolá rozruch, který oživí každou správnou oslavu, samozřejmě pokud to nedopadne špatně. I on rád tančil. A ona věděla, že mu některé tance nepůsobí větší problémy než úskoky při dobrém souboji.
„Vy žárlíte,“ vyčetla mu rozkošně. „Že byste byl jedním z těch mužů, kteří by nejraději svou ženu někam zavřeli, aby ji uchránili před zvědavými pohledy?“
„Kdo ví?“ opáčil drsně. „Když je nejkrásnější? Nejneodolatelnější? Nejzbožňováníhodnější? Kdo by odolal?“
-------------------------------------------------
Co sa toho tancovania tyka, z toho textu mne vyplyvalo ze Joffrey nezacal tancovat kvoli Angelike, ale ze pravidelne a rad tancoval…
Cudujem sa, ked to tu uz nadhodila ze to sama nikde nepouzila, a v ziadnej zo 14 knih si nezatancovali. Ale mozno v Kralovstve Francuzkom? Zlakla sa svojej vlastnej odvahy, ked tvrdila ze krivy grof moze tancovat?
A ja hovorim preco nie? Ci niesu ludia ktori bez ruk maluju ci hraju na gitaru? Preco by on nemohol tancovat? Ved aj pri sermovani musi mat vratke nohy ako pri tanci! Spomenula som si pri tom na mojho neboheho kamarata, majstra sveta v boxe s ktorym sme vela a casto tancovali. Raz som sa ho pytala ze ako to ze on je taky vynikajuci tanecnik.
Ved ci nevidis ze a j v ringu musim tancovat? Odpovedal mi a smial sa.
Toto vsetko som chcela dokladne preskumat, takze som poslednu nedelu stvarala same sialenstva:
Postupne som si skusala vsetky dobove tance z toho obdobia, najskor normalne,
a potom s kratsou a neohybnou nohou (jedna topanka na opätku a druha bosa) haha
Keby ma bol niekto videl, istotne by som vam teraz uz potajme pisala z uzavreteho oddelenia psychiatrie. ;-)
Pomohlo mi ze som roky tancovala Irsky step a set dance (figurove tance v paroch).
Takze po otestovani zodpovedne vyhlasujem: Ano, Joffrey mohol bez problemov a dokonca elegantne tancovat.