Ach jaj, dauphine, zas nejvíc pozadu co?
Jeanne, opět velice vydařená kapitolka, líbí se mi, jak se ti ta dílčí témata krásně prolínají viz. maskovaná dáma, která se objevuje v xté kapitole, pak nic, a nyní opět tajuplná zmínka, prostě jako klasický román, ach.
Pascal, je naprosto skvělý, takže kdyby ses někdy v budoucích letech nějakým záhadným řízením osudu přece jen dostala ke studiu mystiky, víš, že nám máš dopsat debatu
Duo Peyrac - Lauzun nikdy nezklme
„a co vy a madame de Gondi?“ snažil se oponovat staršímu kolegovi.
„To byla výjimka, při které jsme se nakonec bavili oba dva, ale to neznamená, že mám každý den potřebu zachraňovat všechny zoufalé Pařížanky. I když je mi to samozřejmě ctí. Někdy se však taky potřebuji jen odreagovat. Každý den, není dobrý skutek a velká díla, chápete?“ vysvětlil mu Peyrac.
a už jsme zas u té mánie zachraňovat ženské...
a velké množství návrhů doplňovaly vysoké kožené boty nejrůznějších barev, které ani v nejmenším nepůsobily vulgárně.
haha tady někdo reaguje na outfitologickou diskuzi
Ta scéna s krejčím je krásně napsaná a vtipná (oddělení pro tělesnou kulturu vyvíjí opravdu vyčerpavající činnost, odškrtávám
), ale stejně si nějak nedokážu představit pana dokonalého jakožto múzu pro kreativní tvorbu nějakého krejčího a la Saint Laurent. Myslím, že Joffrey si spíš sám svého krejčího vychoval, diskutovali o jeho vkusu a přáních, o střizích, doplňcích... ten krejčí de facto jen zhotovoval návrhy pana dokonalého po technické stránce - vymýšlel který střih bude nejvhodnější atd. atd. Jakožto angelikologický fundamentalista trvám na tom, že pan dokonalý měl naprosto přesnou představu oděvu a nenechal si do něj kecat nikým druhým, lidé s vlastním silným vkusem většinou moc nepřipouští nápady někoho dalšího...
No, což, vlastně mě ta tvá fikce inspirovala k sepsání bodů, jak si takové setkání představuju já, když jednoho zázračného dne vybřednu ze začarovaného kruhu nedodělaných restů, tak to sepíšu
PS. to osahávání je fajn, s Moirrou, plánujeme osahávání pana dokonalého na jiném místě...
PS2. odlívání masky je taky fajn, taky plánuju, vlastně, kdo by si nechtěl ve své fikci odlít vlastní tajemnou masku že?!
PS3. jak tak na to koukám, užívání slovesa "řešit" budu muset vyřešit v některé z budoucích středomořských fikcí...