Lole píše: * | 21 črc 2024, 15:51 |
Je tu komickou notu v tom hodně cením
Zase to není tak daleko od originálu, tam sem také často vnímala komický podton. Náhodou, představa jak piráti chodí pokukovat po Angelice a předávají si klepy je prostě super
A to víc i že to je podstatě děj z knihy ale z pohledu jiných postav.
Vďaka za ocenenie neplánovaného humoru, Lole!
Ono v podstate tá celá situácia je naozaj trochu komická, hoci neskôr prerastie do tragédie. Ale keď si vezmeme, že počas dlhej plavby Atlantikom veľa rozptýlenia k dispozícii nebolo, predpokladám, že chlapi boli vďační za hocaký kúsok zábavy, ktorý sa im naskytol. A prítomnosť neznámej ženy, ktorej má ich kapitán "plnú hlavu", neochvejný Rescator!, musela vzbudzovať oprávnené klebety.
áno, je to dej z knihy, ale keďže z pohľadu iných postáv, snažím sa, aby som iba nekopírovala kánon, ale dávala do toho aj niečo svoje. Či sa to vždy podarí, to nechám na zhodnotenie čitateľov
Líbil se mi detail, jak si šel Piero sám Angeliku obhlédnout, aby si udělal vlastní závěr.
A doufám, že když se teď část posádky svolala k "poradě", čeká nás nějaká šílená debata.
nad tým ešte rozmýšľam - celkovo si musím utriediť, ako ďalej, koľko kapitol ešte chcem dať a vôbec. Pôvodný zámer sa niekam posunul, ale zase nechcem tlačiť na pílu a umelo to naťahovať. Prvé dve kapitoly mi šli akosi samé, teraz sa musím seriózne pripraviť a premyslieť nasledujúce udalosti.
Jediné, co mi tam trochu chybělo, byla reakce kapitána Jasona, poté, co mu Angelika nakráčela na loď. V 5. díle je pouze nádherný obrat "vyskočil téměř až ke stropu", který miluju. Co se dělo pak? Ze zoufalství hodil svůj klobouk na zem a začal po něm skákat, aby se zbavil frustrace z nové nezadržitelné pohromy?
Pokud se k němu neplánuješ vyjadřovat, budu si zřejmě muset napsat ještě krátký humorný epilog ve svém vláknu.
No a toto práve nechcem písať - mojím zámerom je pohľad na celú situáciu zo strany osoby, ktorá nevie (len tuší), že Angelika je "zelenooká Francúzka z Kandie." Jasonovi to ona sama podala po lopate, takže toto by už nebolo ono. Ale ak by to niekto napísal, pánečku, to by bolo! Nespojíte sa Ty a Moirra ako v prípade Rochata?
Ak nie, tak ten epilóg určite napíš (už teraz sa usmievam pri jeho predstave
)
Moc se mi toto druhé pokračování líbí.
Ze života námořníka je vlastně super pohled na události z jiného úhlu, navíc okořeněný vtipem. Chlapi na lodi přece nemohou jen dokola drhnout palubu, ale musí se o něčem a nějak bavit, a tato totální změna a vykolejení jejich zavedeného režimu způsobeného zelenookou záhadnou ženou si o to doslova říká.
Sázka bude tedy pravděpodobně pokračovat
.
Těším se na pokračování.
Kéž by byli hoši u toho , když bude Angelika po Rescatorovi ječet, až vytáhnou z moře malou Honorine! To by byla "drbárna" !
Presne tak, milá Tereza, tá dlhá plavba a v podstate nuda priam ponúka nejakú komédiu/drámu! Keď sa tak nad tým zamyslím, akú zábavu majú na lodi? Ako sme sa tu už rozprávali viaceré, môžu pofajčievať, popíjať, hrať karty, kocky či niečo podobné a hlavne si podľa mňa rozprávať príbehy, či už fiktívne alebo zážitky zo života.
S tou Honorine si mi nasadila chrobáka do hlavy, možno si ma aj nasmerovala v mojom tápaní!
Ďakujem!
A aj keď sa neskôr potvrdilo, že Cantor bol naozaj Rescatorovým synom – a aké to prekvapenie, keď o pár rokov v Amerike Ribaldi spoznal aj kapitánovho staršieho syna, ktorý akoby mu z oka vypadol – na mŕtvu otrokyňu sa už nik nepýtal. Piero, ktorý predsa mal deti, chápal, že pýtať sa chlapcov na navždy stratenú matku by len rozjatrilo rany a za to nestála žiadna stávka ani peniaze, ktoré by mohol získať.
Nuž ja myslím že ho skôr zastavilo že mal vážne obavy že za takú nediskrétnosť mu Rescator otrhne hlavu alebo ho vysadí na pustom ostrove ... a keby sa ten ešte potom aj dozvedel že to bolo kvôli stávke... s
om si viac ako istá že chlapi s svojho pána hoci ho mali radi j celkom iste báli. Podobne to mala nastavené j Angelika, ktorá niekde vraví že sa Joffreya tak trochu vždy bála.
Samozrejme, určite aj strach z Rescatora, o tom nepochybujem!
Miešať sa do pánových a kapitánových záležitostí by asi chcel len málokto!
začal sa venovať stráženiu neznámej drzej ženy, ktorú mu zveril pán.
že by ju nespoznali? ale vskutku tak ako sa Angelika opisuje že vyzerala ako zmoknuté kura
napokon ani Jason ju nespoznal
No tak náš hlavný hrdina ju určite nespoznal, nie je dôvod, aby mu v tej chvíli napadlo, že je to zelenooká Francúzka z Kandie. O tej si myslel, že je mŕtva (vychádzam z premisy, že nikto na palube nevedel, prečo sa
Gouldsboro vybralo do La Rochelle - iba ak Jason? A taktiež z toho, že keď Florimond Joffreymu povedal o tom, že matka žije, Rescator nemal dôvod zverovať sa posádke), plus bola tma a Angelika bola celá premočená, nepripomínala krásnu šľachtičnú. (Ribaldi ju nikdy nevidel.) A pochybujem, že by si niekto všímal farbu jej očí, ktorú by v tme aj tak nebolo rozoznať. Preto som časť o zelených očiach dala do pasáže, kedy je úsvit
geniálny nápad napísať to aj z pohľadu posádky
ó, tak toto si veľmi vážim! Ďakujem mnohokrát! Dúfam, že ďalšie kapitoly nesklamú, budem sa snažiť.