Oh wow! Takže zřejmě už víme, o co v té Praze mělo jít. Penelopo nerozepsala bys nám to trochu víc o těch čarodějnických honech?Po dočtení Dvořákovy knihy si říkám, že kdyby Joffrey do Prahy jel a trefil se do okamžiku, kdy probíhal "hon na čarodějnice" a trestali se nejen praví, ale i domnělí viníci, kdy lidi byli naprosto hysteričtí a nikdo nevěřil nikomu, možná by se nakonec naplnil jeho "osud". Dopadení viníci totiž byli za trest (alespoň podle Dvořáka) upáleni - což by s ohledem na Joffreye a Place de Gréve byla slušná ironie.
Haha ano, kdyby to psal G. R. R. Martin, tak by možná zemřela celá rodina Peyrakových, nejlépe hned poté, co by dostavěli toulouský palác.
Myslím, že Joffrey do Prahy nepojede.
Pokud paní A.G. měla v úmyslu napsat poslední díl série a vzhledem k tomu, že jednotlivé díly nejsou co do počtu stran nijak obsáhlé, domnívám se, že je to vzhledem k jejímu stylu psaní prostor tak akorát na uzavření dějových linií a osudů mnoha postav. I zamýšlený název Království Francie ve mně vzbuzuje dojem, že Praha je poněkud mimo.
Upálit hraběte de Peyrac v Praze - tak na to by podle mě neměla paní A.G. - s prominutím - koule. Kdyby se A.G. přátelila s Georgem R. R. Martinem, autorem ságy Písně ledu a ohně, tak to bych se o život Joffreye klepala , ale takhle jsem v klidu - těžce vydobytá láska musí nakonec zvítězit .
No, z mého pohledu tohle nemusí nutně znamenat, že by Joffrey do Prahy opravdu jel. Můžeme stále zůstávat ve Francii, ale může tam být třeba zápletka, že tam z nějakého důvodu potřebuje jet, ale kvůli slibu Angelice do Prahy nepojede a zachrání si tak život. Nebo že do Francie dorazí přeživší těchto bouří a on si uvědomí, čemu unikl...
Nezapomínejme navíc, že v roce 1689 bude Joffreyovi krásných +- 63 let a to je věk, kdy už by už mohl odpustit cestovat za čarodějnými hony.