No výborne! Super, teším sa, že si nám opäť ponúkla niečo nové!
Pamätám si, ako začína tvoja fanfikcia o šťastných a nešťastných toulouských časoch: práve Joffreyho návštevou u Ninon. Tu nám však ale dávaš nazrieť hlbšie do jej života a ja, či by som si asi neotvorila jej životopis, som rada, že sa takto dozviem o nej zábavnejšou formou. Naozaj ju chcel za milenku aj Richelieu?!
Som sa zasmiala na tejto vete: "Kráľovná vraj pri tej správe o škandále spôsobenom v strede mesta upadla do mdlôb."
"Anjelka, ktorá snáď spasí moju dušu. Určite vás neprekvapí, že medzi svätuškármi môjho červeného mesta je mnoho takých, ktorí práve v toto, podľa môjho skromného názoru celkom beznádejne a zbytočne, dúfajú. Obávam sa, že zo mňa už veru svätec nebude." No jasné, Joffrey aj TU myslí na svojho frenemyho arcibiskupa!
Veru, aj nasledujúce riadky len potvrdzujú, že mu barón de Fontenac musí chýbať
Jinak shodly jsme se někdy na tom, jestli mezi Joffreyem a Ninon něco bylo? Už si ani nepamatuju...
toto ani ja neviem, ale vo fanfikciách či už tu alebo na iných weboch je to viac-menej jasná záležitosť: boli kedysi milenci.
Joffrey se byl v r.1657 prokazatelně u Ninon "vybrečet"- tím jeho návštěvy v Paříži až do jeho zatčení skončily nebo vzhledem k stavbě vlastního paláce ještě někdy pokračovaly? Vlastně jsem nad touto otázkou nikdy nepřemýšlela.
Mám pocit, že do Paříže pak poslal už jen Andijose, někdy kolem Florimondova narození, pokud si vzpomínám. On už Joffrey taky neměl tolik času, ten rok, co se dali dohromady s Angelikou pak asi jezdili po Languedoku, do Albi nebo do Baskicka (kde tančila ty jejich tance). Tak jedině ještě na začátku Angeličina těhotenství, nebo pak v druhé polovině roku 1659. Každopádně taková návštěva zabrala určitě dost času, když přičteme cestu tam a zpátky, tak kdoví, jestli by se mu, bláznivě zamilovanému, chtělo na měsíc a víc odjíždět.
Tiež mi logika našepkáva, že presne kvôli týmto dôvodom, ktoré zmieňuješ, do toho Paríža už nechodil, ale to sa bije s tým, čo si v duchu hovorí sama Angelika, keď spomína na stavbu paláca Beautreillis: ako často tam gróf chodieval, keď sa na sídle pracovalo. Už vtedy ma to zarazilo - presne kvôli tomu, ako to opisuješ ty.
Nepamätám si teraz, v ktorej časti je toto Angelikine zamyslenie, možno niektorej z vás príde na um? Alebo to možno bolo len zle preložené a žiadne "často" tam nebolo...