Maira, ďakujem za milý feedback-
skutočne si cením že si dala tú námahu to celé spísať
Skúsim sa aj ja vyjadriť k jednotlivým bodom:
- s tým Cantorom máš pravdu, to sme práve vted z holkami rozoberali v časovej osi - musím to opraviť
- pani Golonová má v knihách nekonečné množstvo dátumov - mám ich všetky označené v PDF
verziách jej kníh - veď napokon sme ich používali aj pri tvorení časovej osi
napríklad v druhom diely dokonca uvedením dátumu preskočila dopredu v deji -
a prezradila nám čo bude v ktorom roku robiť Desgrez za pekných pár rokov
avšak pravdou zostáva že v príbehu dvoch "dedkov" Joffreya a Kráľa slnko, som tie historické informácie
absolútne prehustila
- takže čitateľ -
ak práve nieje renomovaný historik zo špecializáciou na Francúzsko -
sa v tom absolútne stráca (chýba smajlík opice držiacej sa za hlavu)
tým som však neúmyselne zopakovala ako cez kopirák chybu pani AG -
ktorá historické informácie prehustila v knihe Kráľovské slavnosti -
a táto sa tým tiež stala veľmi ťažko čitateľná
dokazujú to komentáre čitateľov z celého sveta k tejto konkrétnej knihe
------------------------
OCH tak super že si toto spomenula:
- kde sa podel správca Rogers z paláca Beautreillis? Síce, už je to dosť rokov, čo sa Angelika odtiaľ vyparila.
Možno by stálo za to uviesť, kto sa o palác staral po jej úteku. Možno Molines dozrel na to, aby sa udržiaval?
myslím že Molines v novom svete spomína aj palác Beautreillis - Musím pozrieť čo presne tam hovorí
Viem že vraví že sa staral o jej obchody aj o majetky na Plessis a že dal zámok znovu vybudovať ....
správca Rogers mi úprimne povedané vyfučal z hlavy .... musím ho zrešeršovať
---------------------------------
K tomu Desgrezovi a Joffreyovi - môj Desgrez
Joffreya varuje že sa možno dozvie viac ako mu bude milé -
keď už sa v tej minulosti markýzy Anjelov cche silou-mocou vŕtať -
Joffreové odôvodnenie je že ak ju má chrániť - musí poznať nebezpečenstvá ktoré jej hrozia z minulosti - veď
či už raz obaja nedoplatili na Angelikyné tajomstvá z dávnej minulosti ???
ale ajtak by som chcela vedieť aké majú na toto názor ostatné Angelikoložky- tak k tomu zrejme otvorím rubriku
a už je aj tu:
http://angelique.cz/cz_phpBB3/viewtopic.php?f=1&t=760
zrejme bude každá jedna mať iný názor
keby sme ten koniec písali spolu neviem či by sme sa boli schopné dohodnúť ako to má ísť ďalej ....
----------------------
Moirra, rozmýšľala som ešte, či by si sa nechcela spojiť s dcérou AG a navrhnúť jej, že by si ten 15.diel dopísala. Možno má niečo AG aj rozpísané, tak nadviazať na to. Všetky predpoklady k tomu máš
nemyslím že by sa to z Nadjou dalo ... ale budem sa to snažiť dopísať aspoň pre nás ...
pani AG istotne na neičom pracovala - veď už veľa rokov dozadu ukazovala Jeanne svoje poznámky ku kráľovstvu francúzskemu ... ale koľko toho napísala nevieme ...
Nadja zatiaľ nič o pokračovaní nevyslovila ... takže zostáva iba ďalej čakať či predsa len niečo nevyjde ....
pani AG nebola z ľudí čo by sedeli nečinne
A napokon to posledné:
- tiež niektoré výrazy, ktoré popisujú jeho správanie – ako napr. „uchechtol sa, či uškeril“. To mi k nemu nepasuje. On je veľkodušný, má za sebou viac ako polovicu života, je to vedec a vlastne veľmi vzdelaný a pritom aj sebavedomý. Desgreza si váži. Takže to by som nahradila také tie vyjadrenia a výrazy;
Ja som si Joffreya kedysi tiež idealizovala - ale medzi časom, po opätovnom čítaní som zistila že niekedy dokáže byť veru poriadne zlomyseľný ....
Asi by to chcelo zbierku Joffreových zlomyseľností zo všetkých dielov
Otváram teda rubriku:
http://angelique.cz/cz_phpBB3/viewtopic ... 985#p21985