Je fakt, že tak probíhal vývoj většiny manželství té doby mezi šlechtou. Byly to sňatky z rozumu, snoubenci se dost často ani neznali, o sňatcích rozhodovali rodiče nebo příbuzní. Lidé v té době chápali manželství úplně jinak, než my dnes. Ženy byly vedeny k tom, že musí muže poslouchat a rodit jim děti. Muži jim měli zabezpečit ochranu a finanční zajištění. O manželstvích té doby toho asi zase tolik nevíme. Existuje sice dochovaná korespondence některých šlechtických manželských párů, ale tehdy se psalo květnatě, tak to nemusí odpovídat pravdě.
Pravda pravdúca je, že muž ako Joffrey de Peyrac by si Katarínu nikdy nezobral.
Bana v Salsigne oplyva najväcsim loziskom zlata v celej Europe, takze kvoli bani celkom urcite nie.
Joffrey sa neplanoval ženiť, ale celkom určite ho napokon presvedčili Angelikyne kvality a Molinesove argumenty,
pretože okrem toho že bola krásna a múdra, bola taktiež z dobrého rodu. Joffrey si na svojom rode zakladal, a ak sa chystal mat potomstvo istotne mu pripadala vhodna zena ktora bola krasna a inteligentna.
Jednym slovom mala vynikajuci genpool.
A v kanone Peyrac planoval zit zivotom ako doposial, pretoze nepocital s tym ze sa do nej zalubi.
Aby bolo jasne o com hovorim, Angelika a Joffrey hrali v rovnakej lige. Ludia co nehraju v rovnakej lige sa jednoducho neberu. Ani dnes, a ani vtedy.
Toto všetko patrí do rubriky Sci-Fi a nečudujem sa ze to bolo presunuté do zábavy, pretože my sa snažíme
písat vierohodne fikcie o A & J, historicky dobre zrešeršované, podobne ako to robila pani AG.
MIMI: Okrem korespondencie existuju aj dobove kroniky, a prepac ale aj v dnesnom case mozes vidiet do
manzelstva inych iba tak, ze vidis ako sa manzelia k sebe chovaju.
Slachta tej doby zila zhyralym zivotom a to zeny rovnako ako muzi. Potomstvo sice rodili, ale pramalo sa onho starali.
Vacsina slachticnych tej doby nezaostavala v milostnych dobrodruzstvach za chlapmi.
To horeuvedene platilo skor na mestanov. I ked je pravda ze aj u slachticov casto manzelstva aranzovali rodicia ci ini pribuzni.
Teraz k tej Fikcii od Jeanne:
netusila som ze aj ja raz pouzijem tohto smajlika:
Co som cely zivot nenavidela, su ludia ktori su tak primitivni, ze stravit vecer ponizovanim, ohovaranim inych,
povazuju za sofistikovanu zabavu....a uz vobec si neviem predstavit ze by sa taky clovek ako Peyrac este na tom aj podielal...vo vlasnom dome a na svoj vlastny ucet...teda ani pri najlepsej voli nemozem povazovat tuto fikciu za vtipnu, i ked bola
vyprovokovana.....
V tej fikcii je Joffrey hlupy vtak co si serie do vlastneho hniezda,
a dobre vieme ze Joffrey Peyrac by toto nikdy neurobil.
ponizovanim vlastnej manzelky by automaticky ponizoval aj seba a zosmiesnoval cely svoj rod na ktorom si velmi zakladal
a ani ako super-ironicka fikcia mi to nieje smiesne....
aby sme to uzavreli, myslim ze doteraz som sa tu snazila citat vsetko ale teraz som si prave uvedomila
ze na to som sem na toto forum neprisla... ved je dost inych for kde pisu nezresersovane historicke sci-fi...
keby som bola tuzila potom bola by som sa prihlasila tam....
niesom povinna to citat tuto....
takze Katarina Adieu! uz o tom nechcem pocut
HOWK & Amen