Penelopo, jsem ráda, že jsi pokračování dočetla do konce.Tak mohu pokračovat... Já totiž opravdu náhodou objevila jen část přidané fikce, nikoli celou, a ta končila Rescatorovým zvoláním vůči Angelice.
Hrdinka je v Tvém pojetí pěkně zpupná, o Rescatorových domněnkách si myslí svoje a raději mlčí. Tak trochu mi připomínala Mercierovou . Nu a Rescator, u toho se projevila mužská ješitnost - líbilo se mi, když tlačil na Angeliku, aby mu řekla jméno muže, kterého se vydala hledat. Motiv pláště mi připomněl příběh Jenny Manigaultové, které ten indián neustále nabízel nějaké boby. Nakonec ji vytrvalostí udolal, takže doufejme, že i Rescatorovi se plášť jednou vrátí .
Tereze děkuji za článek, kde jsem se dozvěděla něco o anglických kavárnách. Nasmála jsem se u toho docela dost, než jsem narazila na pasáž o debatě za penny. Kdybych byla co k čemu, nemusela jsem studovat na univerzitě a mohla namísto toho raději chodit po kavárnách! (Jen je otázkou, kdo by za mne platil útratu, protože dobré kafe i dnes bývá hodně drahé...)
Angelika Ti připadá zpupná, ale já si teď znovu osvěžila její chování během plavby do Ameriky. Tam zrovna není putička. Rescatorovi přivedla na loď asi 50 lidí včetně dětí a třeba při setkání na palubě mu "vynadala". On ji ale také nešetří, jak jsem psala i v odpovědi Sob. Jsem ráda, že se Ti líbilo, jak si vynucoval jméno muže, kterého se vydala hledat.
Trochu té romantiky jsem tam přidala s tím pláštěm.
Článek o kavárnách jako vzdělávacích institucích mě také pobavil. Dnes je drahé nejen to kafe, ale i šálek čaje.