Děkuju moc za milé ohlasy
Jeanne, díky za připomínku k rozdělení témat, zatím jsem to všechno dala do jednoho, protože se znám, a vím že mi pokračovaní může trvat pěkně dlouho
tak aby tu zbytečně nestrašilo několik poploprázdných témat, samozřejmě že jestli k tomu něco přidělám, tak to třeba pak rozdělím, nebo to můžete udělat vy.
Moirra: Ještě bych se ráda vrátila k tématu že by Joffrey zabil Angeliku kdyby ho podvedla, to je téma které už jsem tu dlouho chtěla rozebrat, takže konečně je zde můj názor: Podle mě by jí za nevěru nezabil. Angelice to tak řekl, protože to byl prostě temperamentní, žárlivý jižan, nebyla to přetvářka, opravdu to tak cítil, ale kdyby k tomu došlo, nikdy by to neudělal. Byla by to neadekvátní reakce, stal by se pěknou drama queen
žil přece v 17. století nikoliv ve starověku. Myslím, že by se tím zesměšnil ve společnosti, vždyť v té době byla nevěra něco tak běžného, to by museli vyvraždit vělkou část, možná většinu francouzských šlechtičen! Podle mě by jí dal najevo své pohrdání, možná by se odloučili a asi by si také našel milenku se kterou by se hodně ukazoval, aby všem došlo že mu na Angelice vůbec nesejde a aby Angeliku ponížil a ranil. Takže v případě, že by teda Angelika za ním nakonec dobrovolně nepřišla, což je porostě vyloučený
no v případě že by se tak nestalo, tak dobře, uznávám, že by to manželství asi anulovali s tím, že by se Joffrey zesměšnil (i když nepochybuju že by to ustál díly svému šarmu
) a nebo by žili dva cizí životy vedle sebe, jako tolik šlechtických manželství, každý by měl svého milence/milenku a třeba by se nakonec rozumově domluvili na tom, že by měli splodit potomka kvůli pokračování rodu a pak že půjdou zas od sebe, každý svou vlastní cestou.
Druhá věc je teda s tím Joffreyovým rodem. Jestli jsi o tom už psala tak doufám, že se moc neopakuju, ještě jsem nestihla přečíst všechny ty tvoje báječný fikce, tahleta je prostě nějaké náhlé vnuknutí, potřeba něco takového napsat. Jop je možný že tam jsou rozpory s knihou už si všechno přesně nepamatuju (i přesto že skoro nic jinýho nečtu
) Navrhuju tedy buď Joffreyově matce jméno změnit, nebo jí tam přihodit ještě jedno jméno, vždyť tenkrát ty lidi měli tolik jmen! Délku rodu bych taky teda mohla trochu pozměnit - díky za připomínku a to s tou regentkou teda asi taky, já jen nechtěla aby jí všichni synové umřeli než se Joffrey vrátil, chudák ženská ne
.
Třetí věc: ta fikce měla být romantická!!!
neměla se ti při tom otevírat kudla na Joffreye
ne to jen vtípek. Já si myslím že Joffreyova velká síla byla v sebezapření, dokázal to mnohokrát v životě se zapřít a vydržet bez věcí které miloval. Jo Angelika je trošku něco jiného já vim, ale prostě oba dva dokázali na chvilku obětovat své štěstí pro nějaký vyšší cíl, prostě viděli dopředu. Co se týče toho věku dětí, tolik bych to nehrotila i AG má s tou periodizací trochu problémy, ale myslím že je to nakonec tak trochu výhoda, je to takové rozmazanější, víc to podněcuje fantazii. Takže věk brát s rezervou je to tam jen tak přibližně.
Ještě poslední věc (to jsem se zas rozepsala
) zapomněla jsem vás upozornit, že jsem ze svého Království Francie vyloučila část z knihy kterou nemám ráda a se kterou si ani moc neumím poradit a sice Honorinu zasaženou neštovicemi. Prostě mě nenapadá způsob jak v 17. století vyhladit jizvy po neštovicích a nechci aby hned všichni po příjezdu byli smutní - co že se to s tou malou Honorinou stalo bla bla bla
No, kdyby někoho z vás napadlo jak tohle vyřešit, můžete se o to podělit, budu moc ráda...