Joffrey určite nemyslí na Ailenor ako by za niečim banoval, veď samozrejme Angelike sa žiadna nevyrovná... iba si neviem predstaviť že by si vôbec nespomenul na svoju prvú lásku pri pohľade na tú farbu vlasov, ktorá v 17 storočí nieje až taká bežná, ako dnes keď existujú všakovaké farby na vlasy ....
..I keď na druhej strane zasa musím uznať
....že v tomto ohľade bol gróf Toulousky veľmi zábudlivý
...veď v Quebecu si ani len nevedel spomenúť o akej Carmencite to Angelike hovori
a to s tou ohnivou Španielkou veru nestrávil iba jeden či dva dni a ešte mu vyrobial aj scénu na súde.....
Ohledně Ailenor bych to asi měla rozvést... nemyslela jsem to tak, že by mi vadilo, že by si vzpomněl na první dívku, se kterou se poprvé miloval. Spíš mi asi trochu vadí, že by si na ni vzpomněl při pohledu na Honorinu. Určitě totiž ta naše malá zrzavá čertice, nebyla první zrzka, kterou při svém na různé události bohatý život narazil. V mých očích je Honorina prostě tak svérázná a osobitá (přesně jako Angelika), že se prostě k nikomu nedá přirovnat. Pravda, o Ailenor toho zatím moc nevíme (teda kromě tebe Moirro), takže se porovnává trochu těžko.
... ohledně Carmencity jsem to našemu drahému hraběti měla trochu problém věřit, že by si na ni nepamatoval. Když už ne na dobu, kdy byla jeho milenka, tak mě překvapuje, že by se mu tak snadno zapomnělo ne tu hysterku, která se podílela, na jeho odsouzení. Zvlášť, když sám pak říkal, že ta scéna, kterou sehrála, byla povedená. Ale na druhou stranu, Angelika ho asi přece jen zná o něco líp než já (zvlášť, když jsem knihy přečetla vlastně teď)
a ta mu tu "ztrátu paměti" věřila.
Teď jsem si tak uvědomila... celá ta situace s Angelikou se zrzavou parukou, aby byla inkongito v první den ve Škole lásky od Jeanne, najednou dostává úplně jiný rozměr... ajaj
čo sa tyká toho pôrodu to býva rôzne...niektoré ženy sa trápia hodiny a hodiny (to bol môj prípad), naproti tomu u druhorodičiek môže ísť všetko ako po masle rýchlo a bez nejakých extra veľkých bolestí...
ja som dokonca mala kamarátku ktorá ako prvorodička porodila ako nič, len ju vraj trošku zabolelo brucho a bolo....
napokon, čo vieme čo mladý Joffrey vôbec videl či nevidel.....
alebo sa iba chvastal
Tak z knihy víme, že Angelika si "užila" při všech svých porodech (do tohoto výčtu nezapočítávám porod dvojčat, to je kapitola sama o sobě), ale podle paní Isaure šel porod Florimonda bez nějakých komplikací, i když nevíme, jak dlouho měla Angelika bolesti.
Ale máš pravdu, kdo ví, co mladý pan dokonalý vlastně viděl...