Ahoj všem. Já jsem se asi zbláznila.
Uplně jsem propadla Angeliky vztahu s Philippem. Ve filmu tam to šlehá jako bič, jiskří to a je to živé. Je to patrně jediný muž, kterého Angelika uhnala, který se jí nevtíral nebo o ni neusiloval. A to je možná něco ze mě, protože nesnáším, když mě muž svlíká pohledem. A v knížce je to ještě intenzivnější. Ten jejich souboj tak moc charakteristický pro věčný souboj pohlaví je naprosto dokonalý. Navíc k tomu hodně přispívá ta představa, že Philippe byl krásný a Angelika taky. Představuju si je jako dva bohy. Nic proti Joffreyovi, je fajn, ale stejně mě moc zarmucuje, že Philippe nemohl být v těch knihách déle. Třeba by to bylo mnohem zajímavější, kdyby Angelika milovala dva muže...... Asi jsem prostě divná, ale přesně takového muže bych chtěla. Takového muže bych milovala a prahla po něm. Rozhodně ne po upachtěných a vlezlých lidech jako Nicolas - to je opravdu extrém i vůči jeho postavení a i sám král. Je sice důstojný, neponižuje se tak, ale jeho naléhání je prostě odpuzující. Navíc mu asi nikdy neodpustím, že se kvůli němu Philippe "zabil", protože by prostě nemohl žít s tím, že Angelika a on se milují, ale ji chce král.
Filmový Philippe je docela hezký i když neodpovídá fyziognomii dané mu v knize. Je v něm také takový náboj. Líbí se mi hodně, asi nejvíc z těch herců ve filmu. Ale když se zamyslím nad vizí, jak jsem si ho představovala, když jsem to četla, byl v mých představách mnohem krásnější. Musím dát herci Claudu Giraudovi ještě jedno plus, jelikož mám ted Angeliku na DVD a už si ji pouštím jen francouzsky, musím říct, že má krásný hlas.
No, řekla bych, že jsem se asi zamilovala do postavy Philippa.
A děkuji Anne, že napsala o jejich vztahu to, co napsala, bylo to skvělé. Skoda jen, že to nemohlo být na víc dílů.