Lole, obrázok si skutočne našla skvelý.
naozaj sa to k diablici hodí.
Clara píše: * | 30 lis 2017, 01:04 |
Přemýšlím právě nad jednou pasáží Angeliky a ďáblice...
Ambroisine po svém návratu do Gouldsbora, se Angelice svěřuje, že ji starý vévoda v noci jejich sňatku znásilnil. A já si tak říkám, zda si to vymyslela, jako spousty jiných věcí, které Angelice napovídala, jakože pochází z Poitou atd. Vzhledem k tomu, co nám o ní říká, Villedavray, jaká byla už podle všeho od narození krutá, zlá a zvrhlá, nebo zda je to pravda, a to znásilnění zvrhlým markýzem de Maudribourg není dalším dílkem skládačky, proč byla taková jaká byla...
Koneckonců v knize je řečeno, jak moc nenávidí muže...
No v poslednom diely už vlastne Ambroisine je kompletne "posadnutá" t.j. v jej tele prebývajú démonické légie. Ja posadnutie chápem zjednodušene tak, že človek už v podstate nieje vlastným pánom ale duš musí ustúpiť tým čo obsadili telo. A čím ďalej viacej zla pácha, tým viacej démonov sa jej zmocňuje. To je však vysvetlenie veľmi zjednodušené.
Keďže sa však v poslednom diely vraví o LÉGII ktorá v nej prebýva- to je celý mocný regiment démonov.
Ak si niekto myslí že takéto povedačky patria iba do stredoveku, mal by sa sám spýtať prečo dávajú aj dnešným vojakom alkohol a drogy, pod vplyvom ktorých potom páchajú zverstvá ktoré by v triezvom stave nikdy neurobili ......
Ešte k tým obrázkom:
Ja som kedysi dávno na DevianArt našla ilustračnú koláž ktorá sa dokonale hodí k sladkému ale rozoklanému jazyku Ambroisine. Dokonca aj dobromyseľná Angelika padla do pasce jej sladkých rečičiek. Vôbec si nevšimla že ju Amroisine manipuluje, využíva a zneužíva, tak ju vždy vedela učičíkať svojimi medovými motúzmi čo jej ťahala popod nos.
V každom prípade, v čase keď prichádza do Gouldsboo, Ambroisine už bola skrz na skr démonická bytosť, ako napísal Jack Merwin alias otec Vernon v dopise
:
Ďáblice, zlý duch v ženském těle, velice inteligentní, nádherná, zločinná a kacířská bytost, která mě neváhala svádět a zneužít svaté zpovědi k tomu, aby mě lépe oklamala a získala ode mne slib spojenectví pro své nečisté cíle...
Kdosi zaklepal na dveře. Ozval se sladký hlas Ambroisine:
"Co se děje? Co chce to dítě? Vyrušuji vás?"
Angelika se vzpamatovala.
"To nic. Dobrý večer, Ambroisine. Co si přejete?"
"Ale vidět vás přece," zvolala vévodkyně tónem tragédky.
"Celý den jsem vás ani nezahlédla a vy se divíte, že jsem se přišla zeptat, co je s vámi?"