Náhodou jsou to velmi hezké myšlenky, který ukazují na to že ty charaktery nejsou černobílé a mě se líbí. Tady je otázka cti asi jindy, myslím že by hlavní zájem asi byl o Cantora a jeho pocity. Myslím, že to by byl na prvním místě. Na druhou stranu, žili v jiné době, kdy se prostě zjistit zda někdo přežil ve starým světě, když objevuješ nový bylo dost těžké. Možná i ten kontext je dobré vzít do úvahy a teda to že to neměl v sobě zpracované je zcela zřejmé z 6 dílu. Já bych dokonce řekla, že neměl zpracovaný absolutně nic co jích dvou týče Ale tady jde hlavně o Cantora. Minimálně si myslím, že ta otázka přišla, když přišel druhý bratr Florimond určitě. Mám v hlavně fikci, kdy Joffrey prosí Florimond at Cantorovi nesděluje nic o umrtí matky a on ho konfrontuje s jinou realitou.
Ale jo asi jsou myslitelné obě varianty, mě na první dobrou přišlo že by to samozřejmě řekl. Porovánala jsme to s tím, kdy lhal ohledně synu v 6 díle, kde ho mimo jiné pálila žárlivost a jiné pocity, ale nějak mi přišlo logické, že kdyby se týkali Cantora, tak by tam byli daleko jiné pocity.