Hi hi, neskutečně se mi líbí, jaký máte talent pro tvorbu nových vědních oborů
Dauphine nám vymyslela "erbologii", Moirra zase "bradologii" (mimochodem, ta mě teda opravdu dostala do kolen
), tak co to bude příště
Jeanne, neboj, ještě jsme se nezbláznily, jen jsme si trochu zažertovaly a zhmotnily diskuzi z první strany tohoto tématu
A vůbec, za všechno zase může Dauphine
Tak, a teď už teda vážně ... co se týče "korunky" na erbu, tak to je jeden z deseti erbovních symbolů, kterému se říká "klenot". Může být samozřejmě různý, ale vzhledem k tomu, že "Erbovní listy", které povyšují příjemce do šlechtického stavu a udělují erb, vydával v té době pouze panovník, měly téměř všechny šlechtické erby jako symbol "klenotu" korunku (v dobách rytířských se nejčastěji používaly rohy
). A protože jsem jako vzor použila erb rodu Švidrnochů, tak tam ta korunka zůstala. Ale už mám i verzi, kde jsem ji smazala
Asi budu muset v důsledku svého nově přiděleného úřadu hlavního vrchního erbologa, kterým jsem byla tak mile poctěna, založit vlákno o heraldice a provést menší osvětu
A teď k mincím. Pátrala jsem po nějakém vzoru řeckých mincí ze 17. století, ale bohužel jsem skoro nic nenašla. Tak jsem si vymyslela vlastní "slogan". Mimochodem, opětovným pročítáním tohoto tématu jsem zjistila, že Elaine má nejspíš podobné představy.
Takže na mé první variantě "stříbrňáku" je slogan, ke kterému mě inspirovaly některé pasáže z 6. dílu, čímž se tento výrok stává mnohoznačným. Přeložila jsem si ho (neodborně) do latiny „Nam Liberto inter duos Mundi“ a znamená „Za svobodu mezi dvěma světy“. (No, možná by stačilo jen Svoboda mezi dvěma světy ... tak zas příště). Nic lepšího mě momentálně nenapadlo, takže doufám, že se přidáte a přispějete dalšími vhodnými slogany vystihující Rescatora.
Uprostřed mince je „symbol vesmíru“ (také mě ještě nic lepšího nenapadlo, resp. po symbolu vědy jsem zatím nepátrala), ale určitě nebude žádný problém, pokud budete dál trvat na Rescatorovi v masce .....
Bohužel se mi moc nepovedla ta perspektiva
Mince samotná:
mince4.jpg (43.41 KiB) Zobrazeno 14858 x
mince6.jpg (21.55 KiB) Zobrazeno 14858 x
Mince na zástavě - tentokrát ještě bez erbu, který musím vymyslet a Errnie ho musí nakreslit
zástava0.jpg (21.63 KiB) Zobrazeno 14858 x
A pak ještě jeden nápad, ale ten prosím berte s rezervou (doufám, že se to nikoho nedotkne). Protože mám ráda symboliku a mystiku, použila jsem tentokrát místo mince pentagram. Konkrétně "Pentagram Síla světa" nazývaný také "Bílým pentagramem" - základní čistý znak ochrany, štít, který odráží zlá přání a kletby a vrací je zpět odkud přišly.
Po obvodu je anglický text: „Jsem krása (perla) zelené Země a bílého Měsíce uprostřed hvězd“ ("I am the beauty of the green earth and the white moon among the stars")
zástava9.jpg (37.17 KiB) Zobrazeno 14858 x
A pentagram samotný
pentagram2.jpg (21.99 KiB) Zobrazeno 14858 x