hm - Penelopa ja som v každom prípade očakávala že tu na nás vysypeš dôkazový material v podobe citátov kde sa hovorí o očiach spomínaných hrdinov - veď ako inak by si mohla rozhodnúť či sú odpovede správne alebo nesprávne
napriek tomu kiksu som u seba napočítala 8 správnych plus Lidožrout
a nie iba 6 ako ty uvádzaš
ja som si strelila sam vlastný gól lebo som sa pri tom vôbec nekoncentrovala - bola som práve rozbehaná a mala som hromadu roboty - a strelila som peknú blbosť o ktorej samozrejme viem že je nonsens - pretože každá angelikoložka vie že Filip mal modré oči - chladné modré oči
poznámka: historický Lauzun mal definitívne modré oči - a knižný tiež
Citáty z knihy, zvyšné môžeš doplniť:
Joffrey: Pokaždé když spatřila ten zjizvený obličej, v němž zářily
oči černé jako uhel, se jí zvedl žaludek.
Nikolas: Byl to Nicolas. Jeho
oči, tmavé jako zralé kaštany, vesele plály ...
Teď měla před sebou mladíka s tvrdými rysy, jehož krátké černé vlasy se vlnily nad hranatým čelem. Zpod hustého obočí sledovaly mladou ženu kaštanové oči ....
Filip: Filip du Plessis měl velice
světle modré oči, chladné jako ocel.
Špína: Vytáhl ze sena stéblo a začal ho žvýkat. Jeho světlé oči se zamyšleně upřely do prázdna
Lauzun: Péguilin de Lauzun otevřel doširoka
modré oči, s nimiž uměl velice dobře zacházet.
Vardes: Měl žluté oči s hnědými skvrnami. Jejich nevýrazná, dost fádní barva ho poněkud hyzdila.
Lidožrout: Pod obočím měl hluboko zasazené malé a tvrdé oči.
A ešte Montadour:
(Honorine)
Měla černé, velice úzké oči, zdvíhající se ke spánkům, když se smála. Pak jako by mizely nad lícními kostmi… Jejich výraz Angelice cosi připomínal, připomínal jí jiný obličej, ale jako zkreslený, obscénní. Couvla tak prudce, že narazila temenem do skály a byla chvíli jako omráčená. Montadour! Jeho obličej zrzavého prasete.......