S přibývajícím časem se náhodné milenecké dvojice tohoto večera začaly vytrácet. Všeobecný opilecký hluk vystřídalo už jen sporadické pobrukování nejznámějších pouličních odrhovaček. Desgrez, který dávno vyčerpal svůj repertoár a už chvíli jen tak jedním prstem lehce ťukal do klapek a předával Flipotovi své chabé znalosti z hudební teorie , se najednou otočil kolem dokola na stoličce, zvedl důležitě oba ukazováky nad hlavu a nadšeně vykřikl : "Počkejte! Dáme si ještě jednu!" Aby se ujistil, že svou oblíbenou píseň nezapomněl, vyzkoušel nejdříve nanečisto pár tónů a pak začal dojatý hlasem zpívat :"Skákal pes, přes oves..."
Chacha, nevím, jestli to byl záměr, ale asociace hopsajícího pejska a Sorbonne se nabídla sama
. Za mě výborné ukončení bordelové scénky
.
Moirro, s ohledem na délku mého posledního příspěvku (který jsem rozdělila do tří částí), možná zkopíruj další zadání, aby nezapadlo...
Nuž milé dámy, niektoré obrázky zapadli, iné mali veľký úspech a dožili sa viacerých fikčných spracovaní.
Čítala som si fikcie sp§tne po dlhom čase a naozaj som sa znovu pobavila.
Mám tu ďalší obrázok na ktorom su podľa mňa zľava doprava:
Hostinský Corbasson, Lauzun, majster Bourjus, Lidožrout a Desgrez.
Možno niektorú s vás napadne čo to mali za bojovú poradu u Troch palíc?
(ak by sa niekto čudoval, tak bývalo bežné že sa Šľachtici túlali po krčmách medzi normálnym obyvateľstvom, kráľov brat Monsieur sa takto potuloval a dokonca sa často hrával na lupiča)
Majster Bourjus chodil ako civilista slúžiť do Chateletu, čo vtedy bolo povinné, píše sa o tom aj v kánone, takže by nebolo čudné že je takto vyparádený. Lidožrout je jasný - ten je predsa veliteľ väznice.