Koukám, že vám to Moirra nepověděla celé, o čem včera naše oddělení diskutovalo
. Věc se má tak: zjistily jsme že nevíme jak přesně ty jeho vousy vypadaly. Já například jsem si jeho bradku představovala opravdu jenom na bradě a nikoliv na celé dolní části tváře, v tom případě by ovšem nebylo možné jizvu zamaskovat, také nevíme jak přesně vypadala jeho jizva, kdyby byla dost široká, tak by byla vidět i skrz vousy, možná i víc, protože na jizvě by vousy nerostly. Vyhledávaly jsme jak je to popsané v českém a slovenském vydání a narazily jsme na překvapivou jazykovou bariéru
v češtině totiž bradka znamená něco jiného než ve slovenštině brada, čili z naší verze vyplívá, že měl vousy jen na bradě, kdežto z té slovenské že je měl i nad horním rtem, pochopila jsem to dobře Moirro? V českém vydání jsou ještě dvě zmínky kdy se hovoří vyloženě o vousech a nikoliv o bradce čili by s trochou vůle byl možný slovenský výklad. Ještě bychom to teda potřebovaly porovnat s přesnou němčinou popřípadě s angličtinou, mám takový dojem, že jem tam na to narazila, když jsem si u Moirry prohlížela knížky, ale už přesně nevím jak to tam znělo...
Ale opakuju že se mi tahle teorie moc líbí, dává to pak větší smysl, proč si je nechal narůst.
K tomu šátku: řekla bych že je saténový, nedokážu si dost dobře představit sametový šátek, na ten by se chytalo svinstvo a spadaný vlasy...
A jako odbornice na Rescatorův outfit (dělala jsem si návrhy jeho kostýmů) připomínám, že ve 4. dílu při jeho střetu s Vivonnovou galérou je popisováno že měl také červený šátek a bílý plášť.
Jinak se přidávám k Jeanne, Errnie by nám mohla namalovat pana dokonalého z toho obrázku ze kterého vycházíme. Třeba jako další alternativu, tvá kresba Errnie se mi moc líbila, zejména jak ses poprala s delšími prošedivělými vlasy, nedokázala jsem si nějak představit jak by to mělo vypadat aby to bylo vkusné, možná bych je viděla jen trochu vlnitější. Každopádně jsem zvědavá jak nám ho ještě vylepšíš.