Trošku vysvetlenia:
Dom je podpivničený, (dve poschodia pivníc, jedno dopoly nad zemou a druhé pod zemou, napravo kde sú vinne pivnice a kuchyne sú viacej napravo stajne na kone.....na prvé poschodie sa ide širokým schodišťom par schodov a v strede je pod schodišťom niečo ako rímske kúpele (tam ešte angelika nebola, Joffrey to nepoužíval odkedy prišla, ale pôjdu tam v blízkej budúcnosti, zvykol tam hodovať v kúpeľoch ako za starého Ríma a ma tam aj podobne fresky na stenách.
Palác je stavaný v renesančnom štýle. Dole ma otvorene arkády, na poschodí arkády z veľkými oknami ktoré sa dajú otvoriť, takže vznikne dojem že človek sedí na terase.
Peyracova súkromná vinná pivnica
je častou veľkej vinnej pivnice (zamknutá) vo veľkej pivnici je nespočet sudoch mechov a aj amphor zo všakovakým vínom ale vo svojej špeciálnej ma Joffrey prevažne vzácne fľaše a on už dávno používa korok ako štuple (používal sa v antike už) a nie drevene štuple. Hromadne korok začali používať až na konci 17 storočia.
Laboratórium
na fajnové prace ma na poschodí, kde sú jeho izby a pracovňa a pracovná knižnica: Peyrac ma viaceré knižnice. pracovnú; hosťovskú; vedeckú v laboratóriu; trubadúrsku....
Na hrubé vedecké experimenty a pokusy
ma ešte jedno laboratórium dolu v ľavej časti pivničnej prízemnej časti na obrázku.
Pred labákom je niečo ako zbrojná sien, ale jedna kde zvykne šermovať
je aj nad stajňami na poschodí v pravom krídle.
Terasa hvezdárne
je nad úrovňou striech paláca
a Joffrey tam pre svoju Angeliku zbiera hviezdy z nocnej oblohy
takže zo žiadneho okna budovy, okrem hvezdárne tam nie je vidno, a nemôže na ňu vidieť ani arcibiskup
z ďalekohľadom
lebo vyhlaď na ňu mu zakrýva samotná hvezdáreň (centrum mesta je rovno smerom po príjazdovej ceste pre koče, do záhrad za palácom nemôže v podstate vidieť nikto.
Toto je náhľad na predný stredný diel domu z nádvorím.
Zadný nadhľad, pôdorys, záhrady, postavenie paláca v meste a iné nadhľady ešte nakreslím.
PS: Jeanne ber to ako novu tvorbu. Je to takzvana animovana, smajlikova fikcia.
Som to natocila lepsie ako Zeitoun ,vsak?
Vdaka za Oskara!