Dorazila som domov včera neskoro večer a dnes som toho mala neúrekom na práci, takže píšem až teraz. Moja cesta do Prahy a späť tentokrát tak trochu pripomínala cestovanie v 17 storočí.
Zachránilo ma ako inač angelikovanie - pri ktorom sa človek nikdy nenudí, hlavne keď má zo sebou knihy a laptop.
V každom prípade iba môžem podpísať pod to čo napísali ostatné - klobúk dole pred organizátormi: Bolo to úžasne pripravené.
Turgotová mapa a časová osa, celá dekorácia, proste dokonalé. Pán Molines bol milým prekvapením, a keby som vedela že tam bude i s brkom na zápisy, istotne by som neodolala priniesť mu účtovnú knihu na zápisy. a samozrejme nesmieme opomenúť ani Maxipsa Fíka a ostatných skvelých pomocníkov.
Konferencia sa vskutku vydarila a všetky príspevky boli veľmi zaujímavé a dobre pripravené. A toľko nových podnetov! Je skvelé že každá s nás má iné preferencie, bola by nuda ak by sme všetky prednášali o tom istom. A ako tu už niekto predtým podotkol - vidno že Angelika priťahuje vzdelaných a nadmieru kreatívnych ľudí.
Škoda len že nebolo viacej času na voľnú diskusiu, i keď Polačka si aj tú užila, vykecávala s každým a preto je asi jediná kto teda nemá podpísanú žiadnu pamätnú kartu.
Škoda že nezostal čas na hru - som tak či tak fanúšik Dashinych hier - rada si ju s vami zahrám online.
------------------------------
ďakujem Mimi za opis nášho druhého dňa, bolo to skvelé a hodne sme sa pri tom aj nasmiali. škoda len že nemohli s nami zostať aj ostatné účastníčky konferencie. Určite by sme mali o čom diskustovať. Fotografie samozrejme budú k dispozícii.
Mňa v zlatej uličke najviac s tých expozícií čo sú v jednotlivých domoch zaujali alchymistické laboratória a samozrejme ako správnu Polačku aj dobová krčma. Škoda že ma v obidvoch výstaviskách nenechali aspoň trochu sa pohrať.
Krčmu sme si vybrali výbornú. Vďaka dobovému ambiente sme sa cítili ako u Polačky v jej Quebeckom hostinci.
Arcibiskup ako vždy nesklamal a jeho tanier bol skvelý.
zatiaľ iba jedno foto: u poslednej laterny v Zlatej uličke. Tam pri tom múre, pri poslednej laterne, stál vraj neviditeľný dom, vchod do ktorého sa zjavoval iba vyvoleným a zasväteným.
https://www.avantgarde-prague.cz/co-nav ... ata-ulicka
---------------------------------------------------------
PS: pre tie čo som ešte neinformovala: Zuzanka zo zbierky Angelikoložiek na darček vďaky dostala namiesto kytice nakoniec knihu (na fotke ju má pod pazuchou), ktorú si sama vybrala na hrade a bolo vidno že má z nej aj radosť.