Práve som sa vrátila z premiéry...
No tak to se moc těším
. Mně se docela líbila i Šifra, i když se to s knížkou samozřejmě srovnávat nedá...
Jinak za dobu, co jsem do téhle rubriky nepřispívala mě nadchlo strašně moc filmů, ale zmínila bych jen pár těch letošních a loňských, co jsem viděla:
Naposled jsem v kině byla na Watchmen. Pro mě obrovský zážitek po vizuální stránce s opravdu skvělou myšlenkou
. Ovšem zdaleka nesplnil moje očekávání a bylo tam příliš mnoho věcí, které mi vadily (nepotřebuju vidět detailní záběr na to, jak někomu pilou řežou ruce
). Ale Rorschach
, nu zase jednou úžasná postava...
Konečně jsem taky viděla oscarového Milionáře z chatrče. Je to pěkná pohádka, ale... Obzvlášť ten Oscar za nejlepší film mi není tak úplně jasný, když to srovnám s daleko zajímavějším a lepším Benjaminem Buttonem
. Ale originality je tam opravdu dost
.
Doporučila bych vám Odpor - film o bratřích Bielských z období druhé světové války, ten se mi moc líbil
.
Taky jsem viděla Vévodkyni. Přišlo mi to jako příšerně odtažitý film - vůbec jsem se do toho "srdceryvného" příběhu nedokázala vžít
.
A konečně dříve tady dost probírané Stmívání. Není to žádný zázrak, ale taky ne taková katastrofa, jakou bych očekávala
. Viděla jsem ho už několikrát a některým částem jsem i docela přišla na chuť. První zhlédnutí mě dotáhlo ke knížce, takže jsem objevila zajímavou sérii, která určitě stojí za přečtení (ač má pochopitelně do dokonalosti daleko
) už jen kvůli tomu, že její poslední díl je opravdu skvělá knížka, což bych si byla nikdy nepomyslela, že řeknu
. A když už jsem byla seznámena s knižní předlohou, přišel m film jaksi ubohý... V knížkách nejlepší pasáže souvisí s rodinou Cullenových (teda aspoň pro mě
) a ta ve filmu dostala tak málo prostoru!
Nu, nedokážu si představit druhý díl, který se teprve natáčí, kde se Cullenovi objeví sotva v pár scénách a celé to bude stát na tom "krásném" Pattisonovi a hlavně na Lautnerovi, který mi taky není zrovna moc sympatický... No uvidíme...