Chci Vám tady popsat své (spíše sestry Moniky) trable s foťákem Olympus. Jde mi o to, abyste byly informované, a věděly co od značky čekat (nebo spíš nečekat). Sestra si koupila fotoaparát (asi dva roky zpět), nafotila hromadu fotek -a přišla o ně. Při stahování (ke kterému nedošlo) fotek do počítače se najednou z ničeho nic chtěla karta formátovat - a to byl konec fotek (toto se bohužel stalo jejímu švagrovi - takže nálada v rodině na bodu mrazu). Pak se jí to stalo podruhé - šla to reklamovat. Fotoaparát údajně opravili, a kartu přímo vyměnili (ještě prý za lepší - větší). No, a teď se to stalo potřetí (jistě jste správně pochopily, že mě). Nejsem počítačový analfabet, ale abych přendala kartu do PC a karta místo toho, aby mě nechala fotky stáhnout se chce nechat zformátovat? To jsem ještě neviděla. Bohužel, data zachránit sice lze, ale zřejmě to bude stát nemalé peníze. Což mě sice neodradí, ale nevím, jaký bude výsledek.
Když jsme volaly na Olympus, tak nás s klidem odkázali na jejich servisní poradnu, kde nás odkázali na použití softwaru pro obnovu dat (bez ohledu na to, co by to stálo ).
Pokud tedy považují za správné pokaždé, když si chci stáhnout fotky na vyvolání, použítí servisní firmy s příslušným softwarem na obnovu dat za několik tisíc, tak to tedy já za správné nepovažuji.
Firmu jsem informovala, že budu svůj negativní názor na ně ventilovat kde budu moci.
Čekám, že se firma pochlapí a minimálně vrátí peníze za fotoaparát a kartu (odškodnění by asi bylo moc). Fotoaparát jejich značky, pochopitelně, nechci.
Pokud se něco nového, v této věci, objeví, dám Vám vědět.
Ale zatím si opravdu dejte pozor na Olympus. Čert vem peníze, ale co ty fotky?