Právě jsem se začetla do knihy od současné české spisovatelky a připadá mi to jak špatný vtip a špatně převyprávěná Angelika. Neznáte to někdo?
Dívka ze současnosti, Češka, se ocitla v 17. století (jak, to je zřejmě řečeno v předchozím románu "Jeden okamžik v čase") a s tajemným markýzem Filipem (průhledné oči, vlasy jako zlaté), který má shodou okolností hodnost maršála, pátrají po medailonu Ludvíka XIV.
V knize figuruje např. čarodějnice "s hlasem jako meluzína", malý kamarád z podsvětí Tom (snad ho neoběsí, bojí se hrdinka), generál Turenne, úhlavní nepřítel je ministr Louvois, atd. Kniha je bohužel tak nečtivě napsaná, že se musím přemáhat, abych ji vůbec přečetla (v dlouhých pasážích nás autorka ústy hlavní aktérky Louisy kolem dokola ujišťuje, že byla opravdu, ale opravdu k smrti vyčerpaná...), ale jsem zvědavá, na kolik podobností ještě narazím.
Jelikož mi spisovatelka připadá jako evidentní znalec díla Anne Golon (a doufám, že to není některá z vás, holky ), možná by mohla přispět do oddílu "čtenářská fikce", a hned celým románem...
BABICKÁ, H. - Medailon krále Slunce. Praha: Baronet 2006. ISBN 80-7214-876-1