Tak jsem si před týdnem, z vědeckých důvodů (samozřejmě) koupila (za 20,- tak nezkuste to) 6x Angeliku v jedné knize. Myslela jsem, že to bude jen hrozně osekaný, ale ono je to i přepracovaný (já vim oběv století no)!! Tak jsem do toho zběžně koukla a tak nějak mě to přišlo zas líto, protože tohle je snad ještě horší než ty filmy.
Když už nějaký nešťastník koukne na filmy, ty ho neodradí, ale naopak navnadí aby se podíval na knížku a pak se mu, nedejbože, dostane do ruky tohle monstrum, no potěš... to si ten chudáček už opravdu nemůže myslet o Angelice nic pozitivního. Nebo ještě lépe kdyby se tohle dostalo do rukou někomu kdo Angeliku z principu nemusí, tak 6x Angelika ho v tom jen utvrdí.
Snad první kniha kterou jsem měla chuť spálit (ano i u učebnic matematiky by mi bylo líto ), ale tohle bych spálila fakt ráda, aby se to nemohlo šířit, tohle nepatří ani do sekce v knihovně kde jsou knihy zadarmo, spálit je jediné rozumné řešení A nejhorší je, že právě tohle vydání se nejvíce objevuje v antikvariátech, ach jo.
Vlastně ta knížka je osekaná tak, aby svým dějem co nejvíc kopírovala prostoduché filmy a vzhledem k tomu, že narozdíl od filmů, zde nemáme možnost si hloupý děj kompenzovat alespoň krásnými kostýmy, účesy a dekoracemi... no nic. Taky jsem se teda schválně zaměřila na vykreslení Joffreye - oni mu tam nenechali, chudáčkovi, ani to rescatorský charisma, ani jeho duchaplné konverzace, o sofistikovaném dobývání Angeličina srdce ani nemluvě, dokonce ani ty rozkošný pirátský hadry nesměl mít, ani bradku a ani vlasy jako toulouský hrabě. Prostě ho co nejvíc stylizovali do hosseinovského ztvárnění. Tak, našla jsem první případ kdy je záhodno Joffreye politovat. Ani Honorina se tam neobjevuje, to by bylo totiž příliš neromantické a ani s Colinem Angelika nic nesmí mít. Samozřejmě všechnu blbost korunoval závěr, kdy po připlutí do Ameriky, Angelika Joffreyovi sděluje, že je s ním těhotná. To asi aby si všechny ty paní a slečny (kterým je tahle knížka dle vydavatele určená) mohly pořádně poplakat... No řekněme, že když se někdo žene jen za výdělkem, vznikají fakt hrozný věci...
Omlouvám se že tu kvůli takovému hloupému tématu zakládám novou diskuzi, určitě o téhle "knize" všichni víte dávno své, ale trochu te ve mě kypělo, měla jsem potřebu to sem napsat a teď doufám, že vy všichni ostatní na to pořádně nakydáte bahno