No mně se film docela líbil, ale beru to spíše tak, že je to knihou inspirovaná, taková moderní, akčnější verze. Ona Nora také nemohla říkat nic jiného, než jí předepisoval scénář.
Ale to ano, s tím souhlasím, já na ten film taky šla s tím, že jsou v něm pouze použity určité motivy z románu a ne že román byl předlohou, podle kterého zpracovali scénář a natočili film. S tím jsem problém neměla, nepočítala jsem s tím, že tam budou osoby a scény známé z románu. Jen mi prostě ten film vůbec nic nedal, nic nepřinesl, hrozně jsem se u něj nudila, nedonutil mě ani k smíchu, ani k pláči, ani k nějakému hlubšímu zamyšlení .. teda až na to, že jsem si položila při odchodu z kina otázku, proč to vlastně natáčeli. Ale říkám, třeba jednou ten film budu chápat jinak a najdu si k němu cestu. Prostě kdyby tam nebyly tak rychlý střihy a přechody mezi scénami, tak by si člověk alespoň mohl užít reálné ztvárnění prostředí, ve kterém se žilo v 17. století, nechat se do té doby vtáhnout, ale takovou možnost divák moc neměl, všechno se měnilo strašně moc rychle.
Scénář pro Noru asi nebyl špatný, ale ona během toho filmu prostě neprošla žádným vývojem. Hrála naštvanou a vzpurnou od začátku do konce filmu. Prostě hrála celou dobu stejně, nebyl rozdíl mezi vzpurností na začátku, kdy to měl být protest proti nechtěné svatbě, a mezi vzpurností na konci, kdy to měl být protest proti ztracené lásce a chuť se pomstít ... No, radši toho už nechám, asi se na ten film kouknu potřetí.
Hlavně se těším, až napíšeš tu fikci
pre mňa osobne, vo filme chýbala romantika,
.... , také jemné šteklenie, chémia medzi nimi dvoma
Jo, proto tolik miluju současné fikce našich skvělých spisovatelek
Z nich stříká chemie a humor všemi směry