To mě tahle nová fikce teda bavila hrozně! Andijos nemůže zklamat, je pořád stejně roztomilý a tys ho vyhmátla suprově, je vidět kdo je tu odborníkem! Řehnila jsem se a vždychala zároveň
Miluju totiž sentimentální vzpomínání na staré dobré toulouské časy...
Moirro, nádherně jsi původní fantazmagorii rozvedla.
Moje nej:
- Azda ma este naostatok nezacnes podozrievat ako tuto moja zenuska ze ja niesom JA? Este doteraz smuti za mojou kratkou nohou. No povedz, kto by sa vyznal v zenach?
- Ja som myslel ze ty! Odvrkol pohotovo Cierny Drak. hahaha
moc se mi líbí všechny ty detaily, jak si Andijos všiml že nekulhá atd. atd. a samozřejmě odkazy na knižní kánon i naše fikce
- Pani a damy, ked ste mi tak nesmierne laskavo potvrdili moju identitu podme sa teda venovat inym dolezitym otazkam. co dodat typické Joffreyovy poznámky, těch není nikdy dost a vždycky potěší i pobaví
Ako keby chvilami zabudali kto vlastne bol Rescator, nebolo im po voli ze tu neustale prima kadejake piratske individua. Z toho posledneho ktory mal odvahu doplavit sa az sem urobil guvernera. Uz teraz sa im pod prilbami jezili vlasy pri pomysleni na to co podobne diabolskeho ich pan azda chysta s tymto podozryvym individuom. haha Joffrey prostě rád šokuje, jsem zvědavá co udělá s Andijosem... minimálně tam bude nějaké pozdvižení ohledně jeho nového domu ne?
třeba si bude vymýšlet že nechce takové štuky na strop ale jiné a že ta dáma na stropní fresce by měla být více odhalená a zvenčí to samozřejmě bude dřevěná chatrč jako má Joffrey a všihni se tím budou bavit.
- Ach, teda toto je teraz tvoj palac? To si na tom veru horsie ako ja kedysi s tou mojou „zrucaninou“ za ktoru si sa mi neustale vysmieval! naprosto dokonalá poznámka, Andijos si i po těch letech nemohl odpustit zkritizovat Joffreyovo obydlí, jen co se mu naskytla příležitost hned se jí chopil aby příteli oplatil jeho škádlivé poznámky na barabiznu v Toulouse
dokonalé, živě jsem si to představila
a jak to pěkně navazuje na tvé toulouské fikce...
– Ste este krajsia ako kedysi. A uz vtedy to veru bolo na nevydrzanie! Nikdy som neolutoval ze som si vas vtedy v Mounteloupe vzal za manzelku! Z usmevom jej pobozkal ruku.
- V zastupeni, kamarat, v zastupeni! Dokedy ti to este budem opakovat? Zvrastil Rescator obrvy v predstieranom hneve.
- No ale v kazdom pripade ja som bol prvy! Nedal sa len tak lahko odbit pojaseny Gaskonec. Andijos prostě vždy bude přesvědčený ba na to hrdý, že si vzal Angeliku za ženu
to je tak roztomilé a gaskoňské, aach
- Ten prekliaty Arcibiskup ma teraz v pazuroch tvoj letohradok. Usiel pozornosti kralovskych drabov ked zabavovali tvoje majetky.
V kazdom pripade ked dovolis tvojim poddanym postavit si tu kostol z vezou, davaj si pozor aby
tie veze neboli prilis vysoke.
Zagulal markiz velavyznamne ocami.
- Proti tomu sa da lahko bojovat! Uchehctol sa peyrac. Ako vidis uz teraz je moja veza dost vysoka. A ak bude treba postavim si este vyssiu. Avsak ak by chcel niekto vidiet do tychto okien, musel by si postavit vezu v rozburenom oceane. a dle tradice samozřejmě i arcibiskup se do toho nutně musí zmotat
, doufám, že to ještě rozvedeš
Já to vidím takhle: arcibiskup natolik cítil povinnost dbát na morální život toulouského ďábla, že jakmile se dozvěděl že je v Americe, přehodil přes svou oblíbenou sochu sv. Prokopa bílé plátno aby se na ní neusazoval prach, sbalil sbírku dalekohledů a nastoupil na první loď která jela do Ameriky. Tajně se vylodil a prozkoumal si okolí, když viděl že zde nebude moct špehovat toho ďábla o kterém se se zděšením dozvěděl že je navíc ještě pirát!, vzal si velký sud do kterého se nalodil se svýma dalekohledama a odpádloval na moře, kde čekal na pravou vlnu která by ho vymrštila výše a umožnila mu nahlédnout do okna pevnosti toho zhýralce... prostě takový surfařský posel víry
...a tak nějak dále.
toť má fantazmagorie...
Myslím, že pravý Andijos na tu tvou fikci někde zvrchu kouká a pěkně se směje, tedy za předpokladu že na naše fikce nemá stejný názor jako jistá osoba...
Shrnuto podtrženo, určitě přidej více sentimentality po Toulouse, té není nikdy dost, akce tam bude určitě ještě spousty o tom nepochybuju, jasně že se hned nemohlo začít akčně! A skoro si začínám říkat, že jsi nám ještě nenapsala dostatek fikcí na téma toulouské časy
jak Andijos s Angelikou ochutnávali krabí koláčky, kulinářské zážitky... ale samozřejmě že i tam se můžeš ještě dostatečně fikčně vyřádit. Ať se to nekomu líbí nebo ne!
A moc oceňuju způsob, jakým se Joffrey dozvídá o Angeličině minulosti, ona by mu to jistě neřekla, takhle je to citlivé... tuším že další pokračování bude v příštím díle, soudě podle názvu... těším se!