Je mi jasné, jak to myslíte - a vždycky můžete napsat další verzi.
Každopádně variant máte několik:
c) dlouho by se potkávali v salonech, konverzovali a nakonec by přešli k tomu fyzickému prožitku. Tohle by Ninon nepřipustila, ukončovala přece vztahy do 3 měsíců, aby se nikdy nezamilovala. Už tak v aktuální fikci váhá, jestli to z těchto důvodů není špatný nápad, takže po delší době konverzování a zjištění, jak moc si rozumějí by to leda rychle ukončila. A když už bychom je změnili, a nenechali je vystupovat jako sebevědomé hráče, kteří si myslí, jak to mají pod kontrolou, a že se mohou jen bavit, aniž by do toho pletli city, tak jak by tohle pokračovalo? Jak bychom pak mezi ně mohli snadno dostat někoho třetího? Byli by spolu, dokud by se nemusel oženit s Angelikou? Odjeli by spolu do Toulouse? Ninon byla rozhodnutá, že se nikdy nevdá. Rozdělila by je až moc církve a královského paláce? Ani pak by neměli důvod přejít k přátelství, spíš by to byl klasický příběh o nešťastné lásce do posledního momentu. Mimochodem, pokud půjdete do téhle varianty, začněte s vyprávěním dřív, než v dubnu, kdy ho vymění za de Mornayho. A asi nezdůvodníte půlroční pobyt v Paříži, tak se do sebe mohou zamilovat třeba dopisově už.
Jeanne, nemysli si ze mne sa tvoja varianta nepaci! Je rozkosna! aaah!
A za najzabavnejsie povazujem ze tvoja predstava o oddialeni intimneho zblyzenia je v oddialeni asi tak o 20 minut
Z ponukanych variant sa mne najviac pozdava varianta C, a keby som uz nemala rozpisane 4 vlakna + komicku operu, istotne by som sa tej ponuky chytila...
"dlouho by se potkávali v salonech, konverzovali" toto ja este nepovazujem za vztah a podla mna by tie
tri mesiace zacinala Ninon pocitat az od momentu keby vosla do hry laska a telesne zblyzenie
proste by si obidvaja dlho nepripustali ze su jeden do druheho zalubeni
aj to sa mi pozdava ze sa najprv zoznamili a neskorsie si dopisovali az prisiel Joffrey znovu do pariza a zblyzili sa
"Ani pak by neměli důvod přejít k přátelství" no ktomuto mozem dodat ze "spriaznene duse" i ked sa do seba zamiluju, a zistia ze sa ich zivotne cesty nemozu uberat rovnakym smerom (a halvne nie spolocne), ostavaju velmi casto priatelia
....ja sama jedneho takeho priatela mam a vzdy ked sa stretneme je to uzasne....
a najlepsi priklad z dejin je madame de Pompadur a kral Ludvig XV
Verim ze Joffrey bol Ninons srdcova zalezitost a ak ho aj za niekoho vymeni, mozno len preto ze Joffrey
odide naspät do Toulouse, a nikdy by neostal v parizi natrvalo a ona by zasa neodisla zit natrvalo prec z
Pariza
Ninon je rozumna osoba a vie ze ona by nikdy nemola byt matkou jeho deti a ked sa uprimne zamylsi
vie ze uz by sa nedokazala vzdat roztopasnickeho zivota a svojho salonu a pochopi ze je lepsie to ukoncit skor ako jej to celkom zlomi srdce....ale v ziadnom pripade by nikdy nechcela stratit jeho priatelstvo
Nuz mozno to bolo jeden jediny krat kedy sa krasna a mudra Ninon zasnivala a aspon na chvilu si predstavila ake by to bolo keby bola zenou tohto muza... grofka de Peyrac....
PS: Ale aspon jeden jedinky raz sa musi do Toulouse prist pozriet....