asi som to nenapisala tak ako som to myslela ....
ja si to predstavujem asi takto
Angelika neutecie alebo ju chytia, Joffrey pochybuje o svojom pláne - ze bude pri jej posteli ked sa bude zobudzat - a rozhodne sa ostat Rescatorom a vsetko zistit. Bude obcas gentlemanom, obcas sa v nom ozvú stare casy trubadurov, budu obaja zmätení, Joffrey ju bude chciet potrestat za to, ze bola aj s inými, obcas bude k nej úplne chladný az miestami surový, najmä keď si uvedomí, ako veľmi po nej celé tie roky túžil, ako mu chýbala, stráca svoju rovnováhu, co si za tie roky samoty vybudoval, ked uz toho bude na neho privela, utecie na svoju lod a vyda sa na cestu a Angelika ostane opat sama, uz si zvykla na tie rozhovory, pocas ktorých mu odhalila tie najtajnesie zákutia svojej duse, vsetko to, co nepovedala ani Joffreyovi, ked este zil. Tajomnost Rescatora, skryté významy jeho slov, zvláštna blízkosť a bolest i túžba, co ju naplna, ked vie, ze je pri nej. Joffrey na svojom uteku navstivi Cantora a presnejšie sa ho spýta na veci, ktorým predtým úplne nerozumel a z Angelikinho rozprávania bol zmätený.
Predstavujem si, ze to bude podobné, ako ked sa za neho vydala, ibaze trochu iné, zrelsie, plné nevypovedaný emócii - divokej vášne, nevinnej lásky, ktorej ublízili, aj bolesti, otázok, preco sa to stalo práve im, nebude to len hra na zvádzanie na pozadí zábav v Toulouse, skola lásky,...
Angelika si bude mysliet, ze sa opat nazaj zamilovala, ale nechápe stále preco Rescator je obcas taký zvlástny, preco sa na nu obcas díva, akoby ju chcel zabit, akoby jej nevedel nieco odpustit, ale co??
Na svojej ceste Joffrey mnohé pochopí, co sa vlastne s nimi stalo, aj ked este stále nemá istotu, je rozhodnutý bojovat za ich lásku a nájst stastie spred 10 rokov. Vezme so sebou aj Cantora, ale ked sa vráti a stastie má byt dokonalé, zámok prepadne Mezzo Morte, ktorý sa dopocul o Rescatorovej slabosti, odkedy je pri nom tá zena, zacne obrovský súboj, pri ktorom spadne Rescatorovi maska z tváre, opat súboj ako vtedy pred ich prvou spolocnou nocou, Joffrey zabije Mezzo Morteho, ale v tom Rescatora zradí clovek v jeho sluzbách, ktorého najal Mezzo, aby mu donásal a chce Rescatora zastrelit od chrbta, ale Angelika mu vbehne do cesty so zúfalym vykrikom a trafí ju nastastie len do ramena - Joffreya by trafila priamo do srdca, odvtedy uz nepochybuje a aj pocas kritickych dní, ked ma Angelika horúcku a blúzni, pochopí, ako velmi ho vzdy milovala a vlastne ho nikdy nepodviedla.
Asi takto a mozno by Angelika nikdy nemusela zistit, ze ten pirat, do ktoreho sa zamilovala a oddala sa mu ako nikomu predtým, je Joffrey. M.M. ju unesie, preda sultanovi a presvedcia ju, ze ju predal a uz sa jej nabazil. Ale so sebou si odniesie aj cast z neho, ked to sultan zisti, zavrhne ju, ale rozmysli si to, to vsak uz Angelika utecie, dostane sa do FRancuzska kde sa jej narodí tretí syn, ktory sa neuveritelne podoba na Florimonda, ked sa narodil, vsetko sa stane tak ako v knihe, král zúri, ze dala zivot diatatu iného, po Francuzsku sa rozsíri, ze je to Rescatorov syn, opät sa stretnu az v La Rochele, kde jej Joffrey povie hned celu pravdu a ked si uvidí tretieho syna - t.z Honorine sa nenarodi- neovládne sa a v ociach sa mu zjavia slzy a prosí Angeliku o odpustenie a lod pláva pri západe slnka vpred slobode a spolocnemu zivotu.
hmmm...asi vsetko, ale rozmyslala som nad vselicim.