Ja vychadzam z toho co som sa docitala v knihe. Pokial si dobre spominam,
arcibiskup rozpraval Angelike o tom ze jej manzel skupoval naspät rodinne
majetky od veritelov, ktori si ich po smrti jeho matky a surodencov rozdelili.
Naozaj by som sa mohla pohrat s tym ze by som vypocitala ci by si dnesna matka
s tromi detmi ako samozivitelka mohla dovolit nasetrit na plasticku operaciu, ale nechce sa
mi, pretoze ako som uz hovorila, tu knihu si tak ci tak nekupim
Napriek tomu je mi jasne ze kazda normalna matka by sa pokusila po uraze svojmu dietatu pomoct aby nezostalo postihnute ci znetvorene, i ked by sa mala kvoli tomu zadlzit.
Otazka je ci by jej v tej situacii este niekto poskytol uver.
Aj Angelika bola zo schudobnenej slachty a keby Molines nebol vymyslel plan
na zachranu rodiny de Sance bol by s nimi koniec, lebo by neboli mali ako platit dane.
Napokon realnych prikladov na schudobnelu slachtu je viac ako dost v annaloch o obdobi krala slnko.
Co mna prave na knihach od pani AG ocarilo je ze ona zo svojich hrdinov nespravila
Kenna a plastikovu Barbie ale opisala ich ako ludi z mäsa a kosti, z urcitymi prednostami i
chybami. A ani z jednym z jej hrdinov, tak ako to aj v realite na tejto planete väcsinou
chodi, sa osud velmi nemaznal. Takmer kazdy, rovnako ako hrdinovia z knih pani AG, si tu nesie svoj
vlastny kriz.
Aby ste m spravne pochopili, prave to co vytrpel v mladosti celkom iste formovalo osobnost
Joffreya de Peyrac. Rovnako ako Angeliku formovalo to ze vyrastla v chudobnych pomeroch.
Preto sa s nej stala zena "do voza i do koca". A u svojho muza sa nezalubila do vabneho obalu
ale do hodnotneho obsahu.
Poznamka na okraj:
Neviem preco, ale som presvedcena ze Comte de Grignan, zatko madame de Sevigne
ktory bol povesny svojou osklivostou rovnako ako jeho povabna manzelka svojou krasou
a ich pribeh lasky zrejme tiez tak trochu inspiroval pani AG, by sa nebol
napriek svojmu bohatstvu podrobil ani v dnesnej dobe plastickej operacii aby z neho spravili "hezouna".