Pokračko nezklamalo - jako by to vypadalo, že si ani p.D neví s novomanželkou dost dobře rady
"Nemáte okuliare," poznamenal.
"Pri jazde by mi zavadzali," odvetila ticho. Nemala rada, ked jej niekto pripomínal jej zrakovu vadu.
"Preco ich vlastne nosíte?"
Katarína sa na neho pozrela akoby spadol z Mesiaca.
"Pretože bez nich nespoznám ani vlastneho manžela. Keby ste ma neprivítal s krikom, ani neviem, ze ste to Vy."
Vzápatí hrdo dodala: "Okuliare ku mne patria rovnako ako k Vám jazvy a chromá noha!"
Jestli to nebude tím, že narozdíl od kánonu to není on, kdo má vždy poslední slovo! Přiznám se, že se mi tahle kombinace - ošklivá, ale kurážná manželka, docela líbí. Jak už jsem psala v příspěvku výše, je to v podstatě tabu - ale proč by taková žena nemohla mít stejné vnitřní kvality jako Angelika? Otázka je, jestli by je chtěl někdo objevovat, když se skrývají za tak málo líbivým zevnějškem. No, napadají mě tato nejpravděpodobnější řešení:
1. Peyrac se naučí manželku respektovat jako osobnost, přizná jí pocty, které jí náleží, budou mít děti, ale bude si dikrétně užívat s hezčími milenkami.
2. Peyrac se do manželky i přes její vzhled zamiluje, právě kvůli její osobnosti. Je natolik nekonformní, že je mu úplně jedno, co si o tom myslí jeho okolí, že se rozhodl být věrný takové ženě.
3. Nebudou si rozumět z mnoha důvodů a manželství bude anulováno.
4. Manželka se do něj zamiluje, ale nedá to najevo. On do ní však nikoli. Záleží pak na okolnostech, zda sňatek anulují, ale spíše ne.
Promiň, jestli Ti trochu fušuju do budoucího děje fikce, ale Tvá zápletka mě opravdu baví. Co na to ostatní dámy? Dovedete si byť jen představit možnost 2?