ďakujem vám dievčatá
Tahle Angelika mi připadá docela starší, do jaké doby jsi ji vlastně zařadila?
ďakujem, ja by som ju "datovala" do Nového sveta, nejak mi stále zostáva v hlave tá posledná "prítomnosť", čiže ako pricestovali do Nového sveta, už zrelá žena....
myslíš moirra vyfarbiť a zdokonaliť jej zelené zreničky? už ma to napadlo, že to dokreslím a skúsim ako to bude
a skúsim zmenšiť jej kútiky, fantina... ono to na originál maľbe vynikne úplne inak, zrejme tým fotením... no skúsim to....
Strašně zvláštní, už roky se pokoušíme přiblížit se k podobě Angeliky a už jsem vzdala možnost, že se to někdy povede... jasně, krásných buchet jsou mraky, ale nemají to NĚCO. A tenhle portrét to trochu má. A jak jsem na něj koukala a přemýšlela, vytanula mi na mysli herečka Linda Rybová - podle mně to NĚCO v sobě taky má. Nemusí to nutně znamenat, že je to stoprocentní podoba, ale aspoň stopa?
presne to, to NIEČO ... to čo má v sebe len málo ľudí, možno trochu odbočím od témy, možno ani nie, ale keď si vezme dve sestry, princeznú Madeline a princeznú Victoriu of Sweden , tá prvo spomenutá je naozaj krásna žena, Victoria nie je doslovne krásna, má predsadenú, špicatú bradu, nerovnomerné obočie a predsa má zvláštne vyžarovanie, to niečo... ausstrahlung.... že mi v mnohých prípadoch príde ďaleko krajšia ako jej sestra..
nájsť nejakú predlohu na Angeliku je veľmi ťažké, je jedinečná a predstavuje femme fatale, večnú ženu, takže sa v nej sústreduje všetko to krásne, čo robí ženu ženou ...