Presne tak Moirra, treba brať ohľad na mnohé ďalšie aspekty ako ascendent, 12ročné cykly, ktoré si všíma čínsky horoskop...atď...
Pamätám si, že už od puberty, keď sme si s kamarátkami tajne požičiavali knihy o Angelike (krásne 80te roky
) tak mi Joffrey pripadal ako prototyp Býka: silné puto k hmote, pevným materiálným istotám, luxusu, majetku, neústupnosť, také tiché, pomalé, vytrvalé, tvrdohlavé odhodlanie-krok za krokom si idem za svojim cieľom. A ako milenec: úplne mi tam sadol, Býci sú vraj najlepší a najcilitvejší milenci celého západného horoskopu: jemnosť vo vyrovnanom pomere so silou, silný vyťah k sexu, veľká potreba fyzickej lásky, vášeň, zmyselnosť, požívačnosť, žiarlivosť a predsa( vplyv jeho ženskej planéty Venuše) dostatočná vnímavosť k ženstvu, akýsi ženský prvok jemnosti a nehy na rozdiel napr. od podobne luxusne-vášnivo ladeného ale tvrdšieho Leva...
Úplne som vylúčila vodné znamenia( Ryby, Rak,Škorpión-v tomto prípade by sa sice zopár styčných bodov našlo...), nesedia mi vzdušné znamenia ako Váhy (tu mi okamžite vyskakuje Claude de Loménie–Chambord), Blíženci, Vodnár( Cantor je jasný a sedí ako vyšitý).
Do užšieho výberu s ohľadom na horúcu sexualitu sa u mňa dostali aj ohnivé znamenia ako Lev, Baran, vylúčila som Strelca
Zo zemských znamení mimo spominaného Býka som pre akúsi rigiditu, puntičkárstvo a sexuálnu prudernosť až chlad vylúčila Pannu( no, proste to je taký pedantský detektív Hercules Poirot, alebo v týchto končinách Desgrez?
) , Kozoroh tiež nie-rozbor by bol na dlhšiu debatu....