dasha píše:
Přemýšlela jsem o Joffreyovi, jestli by se v reálu skutečně tak zachoval. Tak empaticky, velkoryse a citlivě. V knihách takový sice občas bývá, ale až na výjimky mi připadá, že lehce přehrává. Ví, že se to od něj očekává a chce možná trochu Angeliku dojmout. protože kdyby takový byl doopravdy, činila by se mu mnohá rozhodnutí mnohem hůř. Mnohokrát se musel rozhodnout buď - anebo, rozhodnout o životě a smrti někoho jiného. To musí člověka nutně otupit.
Ale když jsem přemýšlela, o čem by vlastně měl být ten poslední díl, když už budou všechny bitvy vybojovány, tak se to vlastně nabízí - vrátit se k nevyřešeným věcem z minulosti. A kdoví, jestli by Joffreye nepostihla stejná sentimentalita jako Molinese, který prohlásil, že si "na sklonku života občas dovolí nějakou bláhovost."
To je jen malé zamyšlení, ke kterému mě závěr fikce inspiroval, budu ráda, když mi i ostatní napíší svůj názor na sentimentalitu pana Dokonalého.
Tak teda, ja si myslím:
Inak ja osobne si myslím že Joffrey mal odjakživa veľmi dobré srdce. Bol vždy veľkodúšný, napriek jeho sklonom k cynizmu a irónii.
Samozrejme že niekedy musel jednať tvrdo.
V knihách je nespočet príkladov o jeho dobrote.
Tiež verím že vekom, hlavne čo sa týkalo jeho rodiny a priateľov, viacej zmäkol a znežnel. + =