Obchodovanie a finančný systém v 17tom storočí.
Otvorila som túto tému, pretože z pera pani AG sa dozvedáme že Rescator pomáhal
v Stredomorí znovu nastoliť finančnú rovnováhu. Takže som sa pustila do rešeršovania, a postupne sa tu
s vami o moje poznatky podelím (a dúfam že aj Dauphine, lebo ta k tejto téme rešeršovala tiež).
Prepáčte mi, vážené kolegyne, že v úvodnom článku pomiešam 17 storočie a dnešnú dobu,
ale nedalo mi to napísať ako som to napísala.
Bankovníctvo – legalizované špekulantstvo veksláckych mafiánov.
Pri rešeršovaní bankového a finančného systému v 17 storočí som prišla nato že banky už odjakživa pracovali rovnakým podvodníckym systémom. Všetky banky sú zákonom povolení kriminálni zločinci (no veď si tie zákony aj samy uzákoňujú)
Veď to človek vidí už aj podľa toho z čoho vlastne banky vznikli: z veksláctva dlhých nosov v Benátkach, a založili ich starodávni veksláci - to boli ti čo pri obchodovaní zamieňali - vekslovali na lavičkách (banco- lavička po taliansky ale môže to byt aj pult)rozlične meny rozličných štátov a potom vymysleli úpisy a papierové zmenky a dĺžne úpisy. Vlastne Rescator sa zaoberal nastolením finančnej rovnováhy v Stredomorí kde už vtedy dávno vládli Benátčania ako maličký ale najbohatší štát v Stredomorí a preto si mohli dovoliť dokonca kúpiť cely ostrov Kréta teda Kandiu, aby ešte viacej rozhodili svoje finančné siete v Stredomorí. Proste bohatli z rozličných špekulácii tým že postupne vytláčali zlate a strieborne peniaze ktoré mali svoju skutočnú hodnotu, obyčajnými zdrapmi papiera.
No a že z toho saracénsky svet nebol nadšený a že roky bojovali s Kandiou aby Benátčanov odtiaľ vysmradili, sa čudovať netreba. V tomto ich chápem, i keď ja v každom prípade žiadny zástanca Saracénov nie som a ani nikdy nebudem.
No a dnes už nepotrebujeme ani zdrapy papiera, mame virtuálne peniaze a bankovníctvo, v ktorom Banky často operujú reálne neexistujúcimi peniazmi. Keby si dnes ľudia čo majú na kontách uložené peniaze, tieto išli pýtať všetci naraz, zistili by rýchlo že ich banka ich jednoducho NEMÁ !!!! Že ich dáva do obehu a požičiava bez toho aby sa opýtala majiteľa, ale majiteľovi samozrejme za to že z jeho peniazmi špekuluje nič extra neplatí. Pripadne zisky si vocpe do vlastného vrecka, a keď sa náhodou prešpekuluje, buď to potom musí zaplatiť daňový poplatník, urobí sa zmena peňazí alebo banka skrachuje a ľudia prídu o peniaze. Ale i keď dáva do obehu dokonca peniaze ktoré majú ľudia na kontách, nielen že sa za takto požičane peniaze (bez opýtania) nemieni podeliť zo ziskami, ešte vám aj zaúčtuje za vedenie konta. Jedným slovom, banka neprehrá nikdy.
Možno si teraz poviete: Ale toto všetko my predsa už dávno vieme! Nuž dobre môj udiv spočíva v jednom: myslela som si že toto je choroba nového veku. Že svet je jednoducho skazenejší. Ale kdeže! Tieto praktiky robili banky už odjakživa!
Pri rešeršovaní finančníctva obdobia pána Rescatora som prišla na kadejaké veci, napríklad aj na to že Bankovníctvo bola už vtedy podvodná inštitúcia ktorá žila z monopolizovania a zo špekulácii.... vždy keď sa v špekuláciách prepočítali urobili zmenu meny čim sa vlastne zase hodnota peňazí devalvovala ( u nás to bol naposledy prechod na Euro kde cez noc vlastne všetko stalo o 40 % viacej) Už v tých časoch neváhali predávať riskantné falošné a dokonca neexistujúce akcie (napríklad akcie v Amerike). A keď to nešlo podobrotky a ani podvodmi aby ich ľudia kupovali (ako dnes keď dôverčivým starým babkám a dedkom podvodne vysvetlia že akcie sú niečo ako vkladná knižka ibaže oveľa ziskovejšie a lepšie a nepovedia im o rizikách) , tak ich donútili. Napríklad Ľudovít 14 donútil šľachticov aby kupovali Colbertove lodné akcie Východoindickej lodnej spoločnosti.
Takže jedným slovom zhrnuté: legalizovane a monopolizovane podvodníctvo.
to sú BANKY ......a to už zrejme viacej ako 2000 rokov....
veď ci sa v Biblii nespomína že Ježiš vekslákom ktorý vekslovali dokonca v chráme božom poprevracal stoly a išiel na nich bičom.... ??????
a pamätajme si: politici sú banky a banky sú politici.....
Tak ako Ľudovít XIV hovorieval: Ja som štát a štát som ja....
ešte ma napadá že v Biblii je napísane že jedného dna príde čas keď iba ten čo bude mat znak diabla bude moc kupovať a predávať , to znamená obchodovať
no bez Bankového konta už dnes nemôže človek existovať ani v pralese ci v strede púšte v Afrike...
a jedného dna čoskoro to už nebudú bankomatové či kreditné karty ale zrejme čipy ako implantáty...
a ten čo si ich implantovať nedá nebude môcť kupovať ani predávať... a k tomuto veru môže dokonca aj ateista povedať iba AMEN !